Anant enrere en el temps una dècada, de ben segur que cap aficionat del futbol a les comarques gironines hauria pronosticat un derbi a Segona Divisió A entre el Girona i el Llagostera. El club de Montilivi acabava de baixar a Tercera després d'un any per oblidar a Segona B mentre que el Llagostera militava a l'antiga Primera Regional, ja sota la batuta d'Oriol Alsina. Deu anys després, entre gironins i llagosterencs ha nascut una rivalitat tan natural com lògica entre els dos clubs de la demarcació que competeixen a la mateixa categoria.

Xavi Acín, exjugador del Girona (actual membre dels veterans) i excapità del Llagostera en l'ascens a Tercera explica els que considera que són els dos motius que han generat la tensió entre els dos clubs:? «Suposo que tot va començar arran de la sortida de l'Oriol del Girona i va esclatar quan va fer tantes rotacions abans del derbi de la temporada passada». El partit de Montilivi del curs passat va multiplicar una rivalitat que era inexistent fins llavors ja que els dos clubs mai havien coincidit a la mateixa categoria. La soferta victòria per la mínima del Girona (1-0) i els intents del Llagostera d'empatar fins al final no va caure gaire bé a Montilivi. El cert és però que el Llagostera s'hi jugava les seves darreres opcions de play-off i va intentar puntuar fins al final, un fet que si s'hagués aconseguit hauria restat moltes de les opcions d'ascens al Girona.

Un altre jugador que ha defensat les dues samarretes, en el seu cas porteries, és Ivan Portolés. El porter gironí destaca que els dos equips «lluiten per ser la referència i el millor club de la demarcació». Portolés afegeix que les sortides de Montilivi d'Alsina i Javi Salamero «no van ser les més bones» i per això la rivalitat «s'ha accentuat». En aquest sentit, l'exporter també destaca que la tensió ha arribat al futbol base, on les dues entitats es barallen per joves jugadors.

Tant Acín com Portolés reconeixen que la figura d'Alsina comporta controvèrsia. «No deixa indiferent ningú. La majoria en parla bé però qui s'hi ha enfrontat i no el coneix gaire, hi acaba enganxat. O hi estàs a favor o en contra», diu Acín que afegeix que «només en puc parlar bé, jo». A més a més, Acín valora la tasca d'Alsina al Girona abans de deixar Montilivi. «Ho va fer molt bé quant a planificació de la plantilla. Si saps el que va passar a dins, entens per què va decidir marxar», diu. En la mateixa línia s'expressa Dani Planagumà que reconeix que «la feina que va fer al Girona l'avala». Per a l'exdavanter, Alsina «fa sempre el millor per als seus clubs». Planagumà parla clar i català quan assegura que, malgrat el seu passat blanc-i-vermell, desitja que guanyi el Llagostera. «Quedaran 1-2 amb un gol d'en Pitu», diu el garrotxí, que es mostra molt agraït a Alsina «pel tracte» durant la seva greu lesió.

Més moderat es mostra un altre davanter que ha vestit les dues samarretes com l'ara figuerenc Javi Revert. «Sempre que la rivalitat sigui sana és positiva. És lògic que tothom vulgui guanyar l'equip veí i ser el millor gironí de la categoria. A Tercera també passa», diu. Revert preveu un partit «igualat» i aposta per «un 2-2». Un altre ex dels dos equips és Vallho. El central silenc, ara a l'Olot, fins fa pocs mesos vestia de blaugrana i considera «normal» la tensió en aquests partits. Per a Vallho, Alsina «intenta acaparar l'atenció perquè així els jugadors es dediquin només a jugar».