El CSKA es va coronar campió d´Europa i va aconseguir la seva setena eurolliga. Els moscovites van aconseguir imposar-se als turcs apelant a l´èpica, tot i tenir al Fenerbahce com a clar dominador a l´acabar el segon quart (30-50) van aconseguir donar-li la volta al tercer i quart quart per tal d´anar a la pròrroga i aixecar una altre títol europeu vuit anys després.

El Fenerbahce arribava a una final de ´Final Four´ per primera vegada en la seva història i van tenir a tocar una victòria de llegenda.

El CSKA, que sobre el paper era el favorit, es va trobar un conjunt turc que apostant per la pasió va lluitar cada pilota com si fós la última i per tal de defensar aquest model tenien un Mercedes Benz Arena amb les grades plenes de seguidors visitants.

El partit va començar com el russos esperaven, guanyant la primera possesió i la primer cistella de Nando de Colo. Seguint amb com ho somiava el Fenerbahce, amb un triple de Kalinic que deslligava l´onada a les tribunes.

La tensió entre els dos extrems va seguir amb un Fenerbahçe posant el partit cada vegada més en el terreny de l'emocional impulsat per una afició que abans del partit havia estat qualificada com el jugador número 6 per l'entrenador Zejko Obradovic.

Sloukas va ser cridat a obrir la pròrroga i amb un gran triple va posar donar al seu equip un bri d´esperança.A falta de 29 segons pel final de la pròrroga, el CSKA estava en avantatge 93-97 i la possessió era seva. Falta contra Teodosic, que tampoc va fallar, per 93-99 i 17 segons per jugar. Datome va respondre amb un triple per a la fe durés fins al final però el que va venir va ser una altra vegada una falta contra De Colo i una altra vegada dos llançaments pel 96-101.

Aquí hi va haver el primer silenci a la tribuna turca.