L'Athletic posa de nou a prova el Barça aquesta nit de Reis a San Mamés en una altra edició del partit més coper, ara l'anada d'una eliminatòria de vuitens de final entre els dos equips amb més títols en la competició i que no han deixat d'enfrontar-se una vegada i una altra els últims anys.

El Barcelona es presenta a San Mamés amb l'únic dubte a la porteria, després de la lesió de Jasper Cillessen. Luis Enrique haurà d'elegir entre Jordi Masip i Ter Stegen. L'alemany parteix amb cert avantatge, si es té en compte que el català ha jugat quatre partits oficials amb el primer equip des que Luis Enrique va assumir les regnes de la banqueta blaugrana fa dos anys i mig.

En la davantera, també sorgeix alguna incògnita. El trident format per Lionel Messi, Neymar i Luis Suárez va tornar als entrenaments dilluns passat, 2 de gener, després que gaudissin d'uns dies més de vacances que la resta dels seus companys.

Els tres davanters, al costat de Javier Mascherano, han realitzat només tres entrenaments després de catorze dies de desconnexió en els seus respectius països, per la qual cosa no es descarta que Luis Enrique pugui donar descans a un d'aquests jugadors tenint en compte l'exigent calendari amb vistes al mes de gener.

Amb la baixa confirmada de Cillessen, Luis Enrique ha descartat, per decisió tècnica, Aleix Vidal, Jérémy Mathieu i Denis Suárez per visitar Bilbao, on també haurà d'escollir quins dos volants acompanyen Busquets, que sembla que té la titularitat assegurada.

L'Athletic, per la seva banda, sortirà amb tot el que té al camp sense pensar que amb prou feines dos dies i mig després té un important compromís de la lliga també a San Mamés contra l'Alabès. Només faltaran el lesionat Óscar de Marcos i els recentment operats Yeray Álvarez i Ager Aketxe. El jove Yeray, que estava impactant en la seva estrena en l'elit, va protagonitzar una de les pitjors notícies del 2016 amb el càncer testicular que li van descobrir en la vigília de la Nit de Nadal.

En la prèvia del partit Valverde va donar com a favorit per passar l'eliminatòria el Barça però va advertir que «l'Athletic també tindrà les seves opcions».