Cinc punts sobre el descens quan en queden divuit per disputar-se és igual a prohibir confiances o relaxacions. Així pensa Oriol Alsina. El Llagostera té per davant sis finals per segellar la seva continuïtat a la Segona Divisió B. Després del revitalitzant triomf contra el Llevant B (2-0), els blaugrana afronten el tram final de lliga amb bones opcions per a la permanència i energies renovades, però amb l'estat d'alerta activat. La victòria del darrer cap de setmana contra el filial granota combinada amb les punxades dels seus principals rivals deixen bon regust de boca a un equip que, malgrat tot, no podrà badar fins a final de temporada. A més a més, el tècnic ja adverteix que «si ens creiem que tenim alguna cosa feta serem ximples perquè queden molts partits, encara».

El calendari

Dels sis partits que queden 3 són contra rivals directes, i dos d'aquests, a casa, lloc on els del Gironès tancaran la temporada. És, sens dubte, un bon calendari per mossegar fort i no deixar-se prendre la cartera. Al Palamós Costa Brava hi passaran el cuer, l'Eldenc -immers en l'escàndol de les apostes-, Lleida i Prat. I l'equip blaugrana visitarà València, Badalona i l'Hospitalet. Fent un cop d'ull a la classificació, els rivals que més poden complicar la vida als llagosterencs són el València Mestalla, el Badalona i el Lleida.

El proper partit dels homes d'Oriol Alsina és contra el filial valencianista, on els gironins intentaran vèncer per segona jornada consecutiva un equip «B». El tercer classificat de la lliga, que s'hi estarà jugant consolidar el play-off, com el Badalona, quart classificat. El Lleida, si la lliga segueix així, o no s'hi jugarà res o estarà esgotant els darrers cartutxos per atrapar la promoció en el penúltim partit del Llagostera a casa. Avui es troba a sis punts de les posicions nobles. Segons Alsina, a aquestes alçades del campionat «la igualtat és màxima i tothom competeix per alguna cosa, per exemple, el Lleida i el Badalona busquen fer el play-off».

Després de la visita aquest dissabte al camp del València Mestalla, el proper rival al Palamós-Costa Brava és l'esquitxat per la polèmica, l'Eldenc. L'equip valencià embolicat en una trama d'apostes esportives va rebre12 gols del Barça B i és carn de Tercera matemàticament. D'altres compromisos, a priori assequibles per al Llagostera en aquest tram final de Lliga, són el darrer partit a domicili contra l'Hospitalet, el rival que marca el descens directe i que fa cinc partits que no guanya, o el que servirà per tancar la Lliga i que jugaran a casa contra el Prat, que té un punt menys que els riberencs.