Més de 7.000 assisteixen a la cerimònia d'inauguració en que Carles Puigdemont destaca que "l'esport és un gran instrument per la promoció de la pau i la convivència entre les cultures"

La pilota de futbol ja està rodant en més de 30 camps de futbol gironins, però, de manera oficial, el MIC ha aixecat el teló aquesta tarda a Montilivi amb la cerimònia inaugural i el partit de la categoria cadet entre el Manchester United i el KAS Eupen. Aquest equip belga va arribar amb retard en l'edició del MIC de l'any passat, perquè quan es trobava apunt d'agafar el vol per venir cap a Catalunya es va veure afectat per l'atemptat islamista a l'aeroport de Brussel·les. La presència de l'Eupen, i les explosions de dimarts al vespre a Dortmund amb un exjugador del MIC, Marc Bartra, afectat vam obrir la porta perquè Carles Puigdemont recordés en el seu parlament que "l'esport és un gran instrument per la promoció de la pau i la convivència entre les cultures". En una línia semblant ha parlat el president del MIC, David Bellver, per recomanar als sis milers de jove futbolistes que hi havia avui a Montilivi que "aprofitessin l'experiència futbolística de jugar el MIC, però sobretot la setmana de convivència amb els vostres companys i la resta d'equips".

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha encapçalat una llotja de Montilivi on també hi havia l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, el vicepresident de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria, el president de la Federació Catalana, Andreu Subies, o el president del Girona FC, Delfí Geli, al costat dels representants del MIC i del Manchester United i del Kas Eupen belga que han protagonitzat el partit inaugural amb els seus equips cadets. "El MIC és una gran demostració de futbol, convivència i valors, es tracta no només de demostrar el talent sobre el terreny de joc sinó també fora del camp", ha dit Carles Puigdemont des del centre del terreny de joc al·ludint al fet que "molts dels equips que esteu aquí veniu de països que saben que significa no tenir pau, però l'esport pot ser un grans instrument per a la convivència entre les cultures i per a la promoció de la pau".

L'speaker de la presentació, el periodista Gerard Romero, també ha demanat un fort aplaudiment del públic per a un "exjugador del MIC", Marc Bartra, que va resultar ferit per les dues explosions que van afectar dimarts al vespre l'autobús del Borussia Dortmund, actual equip del central de Sant Jaume dels Domenys. Romero també ha aprofitat la presència de Pere Pons, "la segona autoritat de la llotja i alcalde de Girona amb permís de Marta Madrenas" per fer una al·lusió a l'esperat ascens del Girona a Primera Divisió.

Els parlaments de les autoritats han arribat després de la desfilada dels representants dels equips participants i, un cop Puigdemont i companyia han deixat el terreny de joc, ha arribat una de les sorpreses amb l'aparició d'un helicòpter que ha baixat fins a tocar la gespa per portar la pilota amb que s'havia de jugar el partit inaugural entre el Manchester United i el KAS Eupen.

El torneig que, ha començat aquest matí a 33 camps de futbol de la Costa Brava, reuneix 280 equips de futbol arribats de 41 països diferents dels cinc continents. En total es juga al voltant de 700 partits i genera un fort impacte econòmic a la demarcació perquè es calcula que entre jugadors, tècnics i acompanyants es consumeixen al voltant de 30.000 pensions completes en els cinc dies de competició.

Diumenge al matí, l'estadi de Montilivi tornarà a ser protagonista del MIC perquè acollirà les tres finals grans del torneig: infantil, cadet i júnior. El dia abans, dissabte per la tarda, el Nou Estadi de Palamós serà l'escenari d'aleví futbol 11, aleví futbol 7 de la categoria femenina.

Enguany, i per cinquena edició consecutiva, el MIC continua potenciat la categoria integra de futbol adaptat que es jugarà, tant en futbol com en bàsquet, divendres a Vidreres.

I, com a novetat d'aquest any, el MIC 2017 també tindrà un torneig de bàsquet en dues categories amb 60 equips competint des de demà, dijous, a 10 poblacions gironines. Barça, Joventut o Fenerbahce en categoria masculina; i Femení Sant Adrià o Gran Canària són els principals equips d'aquesta primera experiència del MIC Basketball.