El pilot de Roses Maverick Viñales (Yamaha) es va adjudicar la seva tercera victòria de la temporada en el Gran Premi de França de MotoGP que es va disputar ahir al circuit de Le Mans, en un ajustat final amb el seu company d'equip, l'italià Valentino Rossi, que va acabar per terra a poques corbes de la línia d'arribada.

Viñales és el nou líder del campionat del món de MotoGP amb 85 punts, disset d'avantatge sobre el també català Dani Pedrosa (Honda), qui és ara segon després d'una brillant remuntada des de la tretzena plaça, en detriment de Valentino Rossi, que no ha pogut sumar un sol punt a Le Mans.

La cursa va començar amb el pilot local Johann Zarco (Yamaha) superant Viñales en el primer revolt del traçat, mentre que Dani Pedrosa, que sortia tretzè, va pujar fins la setena posició, mentre que el primer a tastar la duresa de l'asfalt va ser Álvaro Bautista (Ducati).

Zarco va sortir amb pneumàtics tous i va intentar marxar dels seus perseguidors, que estaven encapçalats per Marc Márquez (Honda). El francès, però, no va poder aconseguir el seu objectiu, ja que els seus rivals no cedien terreny i, a la quarta volta Viñales estava a només mig segon de Zarco. El de Roses va avançar el francès a la setena volta i va fer un canvi de ritme per posar diferències amb la resta de pilots, però els seus companys van saber aguantar molt bé el ritme.

Jorge Lorenzo (Ducati), que va sortir des de la sisena línia amb el setzè millor temps, va anar recuperant posicions i en el vuitè gir ja era novè, a la recerca de l'australià Jack Miller (Honda), vuitè amb quatre dècimes d'avantatge.

El quartet del capdavant no va aconseguir desenganxar-se de cap dels seus rivals, Viñales es va encarregar de marcar el ritme, Márquez la volta ràpida en la desena, i una després Dani Pedrosa va superat el britànic Cal Crutchlow (Honda) i l'italià Andrea Doviziso (Ducati) per situar-se cinquè.

En el dotzè gir va ser Maverick Viñales qui va marcar un nou rècord, seguit per Zarco i Rossi aclaparat per Márquez després de cometre un error i anar-se'n llarg a l'entrada d'una corba, mentre per darrere s'anava acostant a poc a poc Dani Pedrosa. El tall definitiu a capdavant de carrera ha arribar en la dissetena volta, en què les tres Yamaha van aconseguir augmentar el seu avantatge i Marc Márquez va caure al forçar en excés perquè no s'escapessin els seus rivals, sumant el seu segon zero de la temporada. Dani Pedrosa es va quedar sol en el seu intent d'atrapar el trio de Yamaha que anava per davant, del qual es trobava a 2,7 segons, encara que la seva remuntada des de la tretzena posició ja era digna de ser tinguda en compte, com la de Jorge Lorenzo, setè després de la caiguda de Márquez, després d'haver sortit setzè.

El ritme de Maverick Viñales lluny de decréixer va augmentar i va saber gestionar molt bé la cursa amb una nova volta ràpida, que li va permetre agafar l'avantatge suficient per garantir-se la tercera victòria de la temporada. Però Rossi va superar Zarco a cinc voltes pel final i tenia l'objectiu d'arribar fins a Viñales i a manca de tres voltes Rossi va aconseguir avançar al rosinc, que es va mantenir ferm rere la roda del seu company d'equip.

Semblava molt complicat que Viñales pugués superar Rossi, però un error de l'italià va obrir la porta a Viñales, que ho va aprofitar. Rossi, des del segon lloc, va intentar passar Viñales a l'últim gir, però va acabar per terra i va cedir la victòria i el lideratge del Mundial al rosinc.