El Suprem va confirmar ahir la condemna a 21 mesos de presó per delicte fiscal que l'Audiència de Barcelona va imposar al futbolista del Barça Leo Messi, mentre que, encara que condemna també el seu pare, en aquest cas rebaixa la pena a 15 mesos per reparació del dany. La Sala penal considera el futbolista Messi (i el seu pare) culpables de tres delictes contra la Hisenda Pública per haver defraudat 4,1 milions d'euros obtinguts de l'explotació dels drets d'imatge del davanter. Els delictes van ser comesos entre 2007 i 2009 mitjançant un entramat de societats interposades.

La rebaixa a Jorge Messi, el pare, obeeix al fet que va tornar a Hisenda part dels diners defraudats. Aquesta atenuant ja va ser aplicada al futbolista per l'Audiència de Barcelona, i ara el Suprem assenyala que també ha de ser aplicada al pare (castigat com a cooperador necessari).

A més de la pena a la presó, la condemna inclou multes de 2 milions d'euros al futbolista i de 1.395.000 euros al seu pare (és a dir, rebaixa en uns 100.000 euros la multa imposada per l'Audiència de Barcelona a Jorge Messi).

La sentència no implicarà l'ingrés dels Messi a la presó amb gairebé total seguretat, ja queLKhabitualment l'internament a la presó, quan es tracta de condemnes inferiors als dos anys, és suspès per part del tribunal que firma la sentència, mentre no s'incorri en altres delictes. Ara bé, l'última paraula serà de l'Audiència de Barcelona, el tribunal signant de la sentència que ha confirmat el Suprem en allò fonamental. L'alt tribunal va remetre ahir la causa a la citada Audiència.