L'italià Fabio Aru va aconseguir ahir la victòria en la cinquena etapa del Tour de França 2017, amb arribada a La Planche des Belles Filles, el primer final en alt d'aquesta edició. Tot plegat, el mateix dia que el britànic Chris Froome es va vestir amb el mallot groc de líder.

El ciclista de l'Astana va atacar quan només quedaven 2,3 quilòmetres per la línia de meta, que va creuar amb un avantatge de 16 segons amb l'irlandès Dan Martin, i de 20 amb Froome i l'australià Richie Porte. De la seva banda, l'espanyol Alberto Contador va deixar-se 26 segons a l'arribada i el colombià Nario Quintana, 34.

Després del primer test a la muntanya d'aquest Tour, el guanyador de les últimes dues edicions, Froome, i qui busca la seva quarta corona, va aconseguir enfilar-se fins al capdamunt de la classificació general. A més, diu la tradició que el ciclista que es converteix en líder al cim que es va pujar ahir, acaba guanyant la prova ciclista.

Froome és ara líder amb 12 segons sobre el seu compatriota i company a l'equip Sky Geraint Thomas, que des de la contrarellotge inaugural de Düsseldorf encapçalava la cursa; i 14 sobre Aru, que sembla com la principal amenaça per l'equip del britànic. Martin és quart a 25 segons,; Porte cinquè a 39 i Simon Yates és sisè, a 43. El francès Romain Bardet, segon en la passada edició, està a 47 segons mentre que Contador i Quintana es troben a 52 i 54 segons, respectivament.

De la seva banda, Marc Cavendish (Dimension Data) va abandonar i ja no va córrer ahir degut a la fractura d'escàpula que havia patit en l'esprint de la jornada anterior.