L'Olot ha superat la primera ronda de la Copa del Rei després d'eliminar l'Olímpic de Xàtiva, de Tercera divisió, a la tanda de penals. Marc Mas, que havia avançat els garrotxins tot just començar el partit, i que havia errat l'1-2 des dels 11 metres a la segona part, amb l'1-1 ja al marcador, ha acabat sent clau transformant el definitiu penal que donava la classificació als de Martín Posse, després que Ginard hagués aturat a Tobias un dels xuts locals. Dimecres que ve l'Olot jugarà a casa contra l'Alcoià la segona eliminatòria.

El partit ha començat de manera inmillorable per als garrotxins: als sis minuts, Marc Mas ha afusellat el 0-1 després que una centrada de Blázquez al segon pal fos rebutjada en primera instància pel porter local, Paco, Pedro la cacés i el davanter de Sils enviés la pilota al fons de la xarxa. Abans del descans l'equip de Martín Posse, a la contra, hauria pogut sentenciar. Els locals, per la seva banda, han acabat controlant el partit, però sense inquietar l'àrea de Ginard.

A la represa l'Olímpic ha empatat. Tot just s'havien jugat quatre minuts de la segona part quan Carrascosa ha fet l'1-1 en la primera ocasió clara dels locals en tot el partit. Ha sigut una gerra d'aigua freda. L'Olot ha reaccionat i ha anat a pel partit. Al minut 65 ha arribat una de les jugades clau, quan Marc Mas ha fallat un penal que hauria representat l'1-2. És la segona pena màxima consecutiva que desaprofiten els garrotxins. Dissabte, en lliga, contra el Sabadell, Hèctor va enviar la pilota al pal. Avui, el xut a mitja alçada i poca potència de Mas ha acabat a les mans del porter Paco.

Aquesta acció ha donat ales a l'Olímpic, que ha arribat als darrers minuts gaudint de més ocasions. La més clara, una de Tobías, al minut 88, que Ginard ha resolt. La pròrroga era inevitable.

En la mitja hora extra l'Olot només ha tingut un xut de Barnils com a oportunitat clara per marcar, així com un u contra u davant del porter rival que Uri ha desaprofitat. L'Olímpic, en canvi, ha disposat de diverses accions per desequilibrar el marcador, com un parell de Javi Boix a la segona part de la pròrroga. El partit s'ha acabat encaminant cap a la loteria dels penals. Vist com havia anat el temps extra, era una magnífica notícia per al bloc de Martín Posse.

Des dels 11 metres ha acabat sentenciat l'Olot. Primer, amb una aturada de Ginard al xut de Tobias. I després amb Marc Mas marcant el cinquè penal de l'equip garrotxí, que ha transformat tots els seus llançaments.

Olímpic de Xàtiva: Paco, Escobar, Pepín, Berna (Hugo, min. 47), Momparler, Yeray Patiño, Juanjo Duco, Juanjo Calvo, Colau (Tobias, min. 67), Javi Boix i Carrascosa (Trujillo, min. 55);

Olot: Ginard, Blázquez, Barnils, Carles Mas, Micaló, Yeray (Roger Vidal, min. 60), Héctor, Pedro, Guzmán (Alfredo, min. 76), Kike (Uri Santos, min. 87) i Marc Mas;

Gols: 0-1, min. 6, Marc Mas; 1-1, min. 49, Carrascosa;

Penals: 1-0, Trujillo; 1-1, Pedro del Campo; 2-1, Yeray; 2-2, Hèctor Simon; 2-2, aturada de Ginard a Tobias; 2-3, Barnils; 3-3, Duco; 3-4, Alfredo; 4-4,Javi Boix; 4-5, Marc Mas;

Àrbitre: Mohamed Massat (Comitè Castella-La Manxa);

Estadi: La Murta. 300 espectadors.