La competició ha començat. La participació gironina als Roller Games de Nanjing, campionats del Món de patinatge, va començar amb nota i les noies del PA Maçanet van aconseguir fer-se amb la medalla de plata gràcies a la seva coreografia Try Again?.

Només el club italià Division, amb una coreografia basada en Madame Butterfly, va aconseguir superar les maçanetenques, que van quedar per davant de les també italianes New Age amb la coreografia Seasons of Life, que les havien superat en el passat campionat d'Europa, celebrat a Nantes i que havien quedat campiones del món el 2016.

Després de quedar campiones de Girona, Catalunya i Espanya, les selvatanes van aconseguir el bronze a l'Europeu i, ahir, a la Xina, van ser capaces de situar el club i la localitat dins l'elit mundial del patinatge, amb una plata que serveix per reivindicar la bona feina feta. I és que al darrere hi ha el treball de Sandra Casadevall, una deixeble de Ricard Planiol, coreògraf del CPA Olot, que ha treballat amb aquest grup des de fa poc més d'un any i que ha aconseguit portar-les gairebé al graó més alt de l'hoquei mundial.

La coreografia presentada pel PA Maçanet a aquests Roller Games, i que tants èxits els ha donat en aquest darrer any, Try Again?, tracta sobre un jugador de videojoc que després de la primera partida no supera la pantalla inicial però que decideix aixecar-se i tornar-ho a provar per comptes de lamentar-se i abandonar. Són cinc minuts d'espectacle amb una selecció de quinze temes extrets de videojocs com Resident Evil o Battleship, amb els quals ha aconseguit enamorar públic i jutges en els campionats en què han participat fins ara i, el d'ahir va posar la cirereta al pastís.

El CPA Girona ja ha sortit

El CPA Girona, quartes d'Europa, va enfilar ahir camí a Nanjing per tal de participar als Roller Games en la modalitat de Grups de Xou Grans, amb la coreografia Esclaus de la Riquesa, amb què esperen pujar al podi. Un podi al qual també hi opten les patinadores del CPA Olot, que portarà la coreografia Treu-me d'aquí, dominadores absolutes a àmbit mundial de l'especialitat durant la darrera dècada i que també viatjaran a la ciutat xinesa, però dimarts. Els dos conjunts competiran diumenge.