Alemanya i Espanya, les dues últimes seleccions campiones del Món (2010 i 2014), es veuen les cares aquest vespre a Düsseldorf en un duel que pot servir per mesurar el moment de forma dels dos equips a tres mesos per a la gran cita internacional de l'any. El gol de Fernando Torres a la final de l'Eurocopa 2008 o el de Carles Puyol en les semifinals del Mundial de Sud-àfrica són alguns dels grans records de la selecció contra Alemanya. Serà el segon duel entre les dues últimes campiones del món des que Espanya va vèncer al Mundial 2010 i Alemanya el 2014. El primer arribava marcat per les baixes i la recerca de noves variants amb Vicente del Bosque encara a la banqueta espanyola, el 2014, quan un gol del madridista Toni Kroos en l'últim sospir va donar el triomf a Alemanya. En aquest sentit, Espanya lluitarà també avui contra l'estadística que diu no ha més ha guanyat un cop a territori germànic (l'any 1935).

Lopetegui recupera nou mesos després Diego Costa però es queda sense el concurs d'un home clau al seu esquema com Sergio Busquets, lesionat. A més a més, Piqué ha estat amb febre i en principi no jugarà. El tècnic basc vol allargar la sèrie de 16 partits invicte a la banqueta de la selecció espanyola.

De la seva banda, Alemanya arriba al duel enmig d'una ratxa que va començar des de la semifinal de l'Eurocopa 2016. Des de la derrota contra França, no ha perdut cap més partit i ha guanyat la Copa Confederacions. Joachim Löw, seleccionador alemany considera el combinat espanyol com una «de les màximes candidates» al títol, mundial. «Serà un partit entre dos equips que voldran ensenyar el que poden fer. Tot i això, serà molt diferent de si juguéssim un partit de Mundial. Cap dels dos posarà les seves cartes», deia ahir el tècnic.