El ciclista murcià del Movistar Team, Alejandro Valverde, va guanyar ahir la 98a edició de la Volta a Catalunya, una cursa que ja s'ha emportat tres vegades: el 2009, l'any passat i la d'aquest any.

En l'última etapa de 155 quilòmetres, celebrada ahir en el tradicional circuit de Montjuïc, es va imposar Simon Yates (Mitchelton-Scott). El britànic va marxar en solitari en la darrera pujada a Montjuïc i va avantatjar en 13 segons el segon classificat de l'etapa, Marc Soler, i amb 18 segons el grup dels favorits.

Va ser una etapa moguda i Valverde va haver de batallar els 16 segons que tenia d'avantatge amb el colombià Egan Bernal (Team Sky), però una dura caiguda d'aquest en l'últim descens va servir en safata la victòria en la general per al ciclista murcià.

Van completar el podi de la Volta el colombià Nairo Quintana (Movistar Team), que va quedar a 29 segons del seu company d'equip. Mentre la tercera posició va ser per al francès Pierre Latour (AG2R La Mondiale), a 47 segons de Valverde.