03 de maig de 2018
03.05.2018

L'últim MIC va tenir un impacte econòmic d'11,4 milions d'euros

Un estudi el·laborat pel Patronat de Turisme assenyala que el torneig va mobilitzar aquesta Setmana Santa 28.146 persones, entre participants, familiars i públic assistent, en el prop de mig centenar de seus habilitades

06.05.2018 | 18:42
L'últim MIC va tenir un impacte econòmic d'11,4 milions d'euros

Va d´impactes econòmics, la setmana. L´endemà que el Girona FC anunciés, gràcies a un estudi de la Cambra de Comerç, que el seu ascens a Primera es pot traduir en un impacte econòmic de 22,5 milions per a la ciutat i la província, ahir va ser la Diputació qui va emetre les seves conclusions sobre què representa el MIC, el popular torneig de futbol i bàsquet base que es disputa cada Setmana Santa en municipis de la Selva, el Gironès i l´Alt i el Baix Empordà. L´anàlisi encarregada pel Patronat de Turisme, basada en la darrera edició de la competició, revela que va generar 11,4 milions gràcies a les més de 28.000 persones (entre jugadors, familiars i públic assistent, comptabilitzat un sol cop) que va mobilitzar. El MIC ha arribat aquest 2018 a la majoria d´edat amb una edició que va batre rècords: més de 7.000 futbolistes i més d´un miler de jugadors de bàsquet, esport que per segon any s´ha afegit al menú.

Segons les principals conclusions fetes públiques ahir en un acte que va comptar amb la presència, entre d´altres, de Pere Vila, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona; Carles Salgas, diputat d´Esports; David Bellver, president de MICSports, i Juanjo Rovira, director del MIC, el torneig millora el posicionament de la Costa Brava com a destinació de turisme esportiu i la projecta a nivell internacional. «Per cada euro invertit per l´administració, hi ha un retorn superior a 100», constata l´estudi de Marc Grijalvo, investigador i consultor turístic.

El pressupost de l´esdeveniment està xifrat en 2,8 milions. L´estudi constata que cada euro invertit per l´administració pública «produeix un retorn al territori superior als 100 euros». «El MIC i la Costa Brava són un un matrimoni perfecte perquè suma i segueix oferint marge per crèixer», va subratllar Grijalvo. En aquest sentit l´analista va afegir que els participants s´enduien un impacte molt positiu de la seva estada a les comarques gironines: «els visitants valoren el torneig i la Costa Brava amb puntuacions situades entre els 8,3 i 9,3 sobre 10», va dir.

A continuació de la presentació, el pati de la Diputació va ser l´escenari de l´habitual recepció que fa l´organisme supramunicipal als millors equips gironins de la darrera edició del MIC. Els homenatjats aquest 2018 van ser el Llagostera juvenil, el Girona aleví i el MAP Abadessenc (MIC Integra) en futbol, i el Vedruna Palamós, el CE Palamós, el Bàsquet Girona i la Fundació Ramon Noguera, en bàsquet.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Buscador de deportes