La Sala de Plens de l´Ajuntament de Figueres va convertir-se ahir en l´escenari de la presentació del programa d´actes i del logotip del Centenari de la Unió Esportiva Figueres. El club, tot un referent a la demarcació i també a Catalunya, va ser fundat el 1919 i, sobretot durant l´any vinent, celebrarà aquesta efemèride. Ahir, reguitzell de personalitats al consistori per parlar de tot plegat i per treure pit d´una entitat que, tot i que va viure anys més gloriosos ara fa alguna dècada, ara gaudeix igualment de bona salut. Els actes, pròpiament dits, donaran el seu tret de sortida aquest proper dimarts a l´estadi de Vilatenim, amb un amistós contra el Girona. Un matx que començarà a partir d´un quart de nou del vespre.

Aquest duel serà el primer d´una sèrie d´esdeveniments previstos per als propers mesos. Entre d´altres, una exposició històrica al Museu del Joguet, un torneig de veterans en què hi participaran el Barça, Espanyol, Nàstic, Lleida i Figueres i amb sopar de germanor, tertúlies, i un reconeixement a la massa social del club i a exjugadors i expresidents, entre d´altres personalitats.

A punt de complir cent anys, el Figueres va viure la seva millor època no fa pas tant. L´any 1992 va estar a punt de pujar a la Primera Divisió, mentre que una dècada més tard, el 2002, va arribar fins a les semifinals de la Copa del Rei quan militava a la Segona B, eliminant tot un Barça i caient a mans del Deportivo de la Corunya. Actualment viu a la Tercera Divisió i està presidit per José Antonio Revilla, qui cedirà el seu càrrec aquest proper mes a Narcís Bardalet. Tots dos eren ahir a la Sala de Plens, juntament amb l´alcaldessa Marta Felip; el regidor d´Esports i membre de la junta directiva, Jordi Masquef; el president de la Diputació de Girona, Pere Vila; el vicepresident del Consell Comarcal, Quim Felip; i Carles Lloveras, president del comitè organitzador del Centenari de la Unió.

Masquef es va mostrar «orgullós» de formar part d´aquests actes, tot comentant que «és una oportunitat única per recosir i enganxar famílies que una època o altra han ajudat a fer gran el club». Per a Felip, serà «un any d´esdeveniments i d´il·lusió, poques entitats a la ciutat tenen 100 anys», mentre que Revilla va manifestar que «l´entitat està en una situació estable i volem donar-li més força». El seu relleu, Bardalet, va fer una crida a la «rigorositat, il·lusió i joventut» perquè «el futbol és com la vida».