Entre el final de les diferents lligues europees i l'inici de les concentracions de les diferents selecions de cara al Mundial de bàsquet femení del setembre a Canàries, les jugadores internacionals tenen uns mesos de marge on procuren no perdre la forma. Un exemple d'això és la gironina Marta Xargay que aquests dies s'està entrenant a les instal·lacions del GEiEG amb l'ajuda del tècnic del primer equip de l'Spar Citylif Girona, Èric Surís i també del preparador físic, i coordinador del Bàsquet Girona, Txus Escosa.

Amb 27 anys, Xargay fa temps que és una de les peces claus de la selecció espanyola que prepara Lucas Mondelo i ha estat dos cops campiona d'Europa, 2013 i 2017, a més de subcampiona mundial el 2014 i medalla de plata en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. A nivell de club, Xargay va guanyar una Eurolliga i dos cops la Lliga Femenina amb el Perfumerías Avenida i a Praga ha encadenat tres lligues txeques consecutives a més de la Supercopa d'Europa de l'any 2015.

Marta Xargay i Èric Surís no podran participar divendres en el partit entre Catalunya i Montenegro de Fontajau per motius personals.