Segurament la processó anava per dins. Serè, pausat i sense permetre cap instant de debilitat emocional que alguns tan esperaven, Pablo Machín es va acomiadar ahir de la que ha estat la seva casa les darreres quatre temporades i mitja. No pas de Girona, ciutat que, com va reconèixer, sempre durà «al cor» i on està establert. Després d'unes quantes setmanes d'incertesa, de rumiar i donar moltes voltes al seu futur, el sorià va decidir fer el pas i acceptar «la proposta irrebutjable» de què parlava fa uns mesos i que s'ha fet realitat de la mà del Sevilla. El conjunt andalús s'endú Machín pagant un milió d'euros i d'aquesta manera el tècnic dels millors anys de la història del club diu adeu a Montilivi. Ahir, en el seu comiat, Machín va reconèixer que se'n va «sent més bon entrenador que quan vaig arribar» i també va revelar que l'oferta del Sevilla era tan bona que «hauria marxat igualment» encara que el Girona s'hagués classificat per l'Europa League. «Algun moment he tingut temptacions de marxar per les ofertes suculentes que he rebut però ha estat tot ideal», reconeixia el tècnic. El sorià assegurava, «agraït», que des de Sevilla serà «un seguidor més de l'equip» abans de posar punt final al que ha estat «un conte de fades». El proper capítol de la banqueta de Montilivi l'escriurà un altre. Un nou tècnic que es coneixerà aquesta mateixa setmana.

Machín es va acomiadar públicament del Girona en una multitudinària conferència de premsa a Montilivi. Acompanyat pel president Delfí Geli i pel director esportiu, Quique Cárcel, el sorià va tancar quatre anys i mig d'èxits que han dut el club de tenir un peu i mig a 2a B el 2014, quan va arribar, fins a consolidar-se a Primera en l'any del seu debut. Pons, Granell, Aday i Eloi, així com diversos membres del cos tècnic i de penyes, van ser al comiat.

«La meva paraula és gràcies. A tothom. A tots els que m'han ajudat que arribés aquest moment. Als jugadors per creure en aquell entrenador semidesconegut que va arribar fa temps». També reconeixia que «era el moment» per marxar i advertia que «en Quique sap que hem estat a punt d'allargar la vinculació, però l'oferta irrebutjable que sempre deia que seria l'única forma que marxés del club ha arribat». «A Sevilla hi tindreu un seguidor més», va destacar, amb emoció, abans de recordar que «el Sevilla és un club top a Europa i a Espanya, és un repte més a la meva carrera que assumeixo amb il·lusió».

El de Gómara va insistir que «el Girona ha fet un esforç fins on podia» per poder-lo renovar i va arribar a dir que «ara estem en el futbol professional, segurament si les negociacions s'haguessin fet de tu a tu com fa uns anys, hauríem pogut arribar a un acord. Ara però hi ha gent que vetlla pels meus interessos i hi ha trens que només passen una vegada». Preguntat per a què s'emporta de Girona ha dit que «era un entrenador quan vaig arribar i ara en soc un altre quan me'n vaig. He crescut a Girona, hi he après molt». A més va afegir que «soc millor entrenador ara que quan vaig arribar», i va considerar que s'endú «l'estima de tota una ciutat a mi i a la meva família». «Aquesta història per a mi ha sigut un conte de fades. Em sento enormement afortunat per poder aprofitar una opció que és millor per a la meva carrera, i que el Girona també en pugui treure benefici», va explicar el preparador. També va expressar que no té «por» davant del repte que l'espera: «Sé que hi haurà molta exigència. Tinc clar el que he de fer perquè les coses surtin bé».

De la seva banda Geli va dir que «Machín agafa un nou repte, una nova il·lusió, i noves perspectives pel seu futur», mentre que Cárcel va recordar-li que havia «crescut» al seu costat.