El pilot britànic Lewis Hamilton (Mercedes) va aconseguir guanyar el Gan Premi d'Hongria, disputat al circuit d'Hungaroring, amb la qual cosa amplia més el seu avantatge al capdavant del Mundial de Fórmula 1, després d'una cursa amb una calor intensa en la que els pilots espanyols Fernando Alonso (McLaren) i Carlos Sainz (Renault) van acabar dins els punts (vuitè i novè, respectivament).

Hamilton va liderar de principi a fi les 70 voltes al circuit, gràcies, en part, a la pole position que havia aconseguit el dissabte després de conduir millor que qualsevol altre sota els ruixats. I en un traçat on és tan complicat avançar, tot i el dràstic canvi de climatologia, va fer bo el seu primer lloc per davant de l'alemany Sebastian Vettel (Ferrari) i del finlandès Kimi Räikkönen (Ferrari).

D'altra banda, el madrileny Carlos Sainz va malmetre el seu cinquè lloc a la graella de sortida i va cedir bastants llocs al Gran Premi, perjudicat per una doblada que li va fer Vettel i pel trànsit, que va provocar la situació. Pilots com el danès Kevin Magnussen (Haas) van fer de tap a l'espanyol, que tampoc va encertar, juntament amb els seus enginyers, en la tria de pneumàtic.

Vettel i el mateix Sainz van ser els dos únics pilots del «top 10» de la graella que van sortir amb el compost tou, mentre que la resta va triar l'ultratou. Vettel, aprofitant la situació, va avançar el seu company, Raikkonen. Però va ser l'única cosa emocionant de la cursa al principi, destacant només el mal començament de Sainz, perdent tres llocs en els dos primers revolts.

Un safety car virtual a la volta 6, propiciat per l'aturada del cotxe de Verstappen (Red Bull), va ser l'única emoció de la cursa fins a la primera entrada al box, volta 15.

Després d'aquesta primera aturada, pocs canvis i tot va tornar a la rutina fins que una aturada molt dolenta de Vettel a la volta 40 va trastocar els plans de les escuderies. L'alemany va sortir amb gomes ultratoves per darrere de Valtteri Bottas (Mercedes), tot i portar millor time que ell. Bottas, però, va dosificar malament les seves rodes i, al tram final de la prova, el finlandès es va veure superat per Vettel, amb qui es va tocar en el moment en què l'avançava. Això va propiciar que Raikkonen també l'avancés, tot seguit i, fins i tot, va poder fer-ho Daniel Ricciardo (Red Bull), amb qui també es va tocar, però l'australià va aguantar en la quarta posició, tot i la topada, traient a l'escuderia el mal gust de boca després de l'abandonament de Verstappen.

Després de la cursa, Hamilton té 24 punts d'avantatge sobre Vettel a la general del Mundial.