Ha tornat el Barcelona a Europa, han tornat els d'Ernesto Valverde a Wembley i l'equip ha recuperat el somriure i l'efectivitat i ha solucionat el seu compromís davant el Tottenham (2-4) amb gols de Philippe Coutinho, Ivan Rakitic i un doblet d'un magistral Leo Messi .

El Barcelona, després de tres partits sense conèixer la victòria, s'ha transformat en escoltar l'himne de la Lliga de Campions i ha oblidat els mals resultats de lliga gràcies a una arrencada que ha desactivat per complet als londinencs i en què el errors defensius han estat tapats per seva efectivitat en l'àrea rival.

Només trepitjar la gespa de Wembley, escenari que els va veure coronar-se reis d'Europa el 1992 (en el camp ja derruït) i en 2011, els culers han fet callar a les 90.000 ànimes i s'han avançat abans que es complís el segon minut de joc.

Leo Messi ha desarborat la línia defensiva del Tottenham amb una passada en llarg per a Jordi Alba que, davant d'una mala sortida d'Hugo Lloris, ha cedit la pilota enrere perquè Coutinho aparegués a la frontal. El brasiler ha controlat i amb el porter gal fora dels pals, ha definit amb tranquil·litat al costat del pal.

El gol ha deixat tocat als de Pochettino que tot just han reaccionat a l'cop i que s'han dut un altre contratemps 25 minuts després.

Luis Suárez, inèdit fora de casa des de fa tres anys en aquesta competició, ha controlat amb el pit dins l'àrea, se l'ha deixat a Coutinho, que sense marge de reacció la ha salvat com ha pogut enviant la pilota cap a la frontal. Aquí ha aparegut Rakitic per, amb una gardela en suspensió, allotjar la pilota al costat del pal dret de Lloris, signant el gol número 600 del Barcelona a la Copa d'Europa.

La doble avantatge ha relaxat als de Valverde, que han començat a fer de la possessió seva millor defensa i en les botes de Suárez i Messi ha estat la possibilitat de posar el tercer abans del descans.

Només va haver d'aparèixer Marc André Ter Stegen per rebutjar un centre col·locat per Heung-Min Son.

L'aturada de 15 minuts ha precedit al xou de Messi. A l'escenari perfecte, el de Rosario s'ha crescut i ha enllaçat dues jugades calcades marca de la casa que s'han estavellat al pal.

L'argentí ha deixat enrere a la inoperant defensa 'Spurs' i ha rematat al mateix pal només sortir del túnel de vestidors, el que ha repetit tres minuts després.

Dues accions que han estat respostes per Kane. L'anglès ha aprofitat la primera que ha tingut i ha retallat distàncies. El '10' ha tret el gran davanter que porta dins. Ha amenaçat dins de l'àrea a Semedo i ha definit al pal llarg, lluny de l'abast de Ter Stegen.

El rugit de la grada noha trigat a apagar Messi, dolgut encara pels dos pals anteriors. Ha tornat a connectar amb Alba a banda esquerra i l'espanyol la hi ha retornat al punt de penal perquè el de Rosario, aquest cop sí, la s'acomodés al pal dret de Lloris.

Messi ha llançat un petó a la càmera i ho ha celebrat davant dels seus en una cantonada de Wembley. Però encara no estava sentenciat.

Una cop més els londinencs ha fet bona una ocasió aïllada i Erik Lamela, des de la frontal, ha tret una fuetada que ha colpejat Clément Lenglet i s'ha colat a la porteria del Barcelona.

La bogeria ha regnat per uns moments al Barcelona i els espais han sortit a la superfície, afavorint les cavalcades d'uns i altres.

Lucas Mouraha tingut l'empat des de la frontal, però el seu xut li ha sortit fluixet. Pochettino, preveient un bombardeig sobre l'àrea culer, ha donat minuts a Fernando Llorente.

Instants després de l'entrada de l'espanyol, Moura ha tornat a tenir el tercer, en internar dins l'àrea i trobar un xut que ha tret la defensa del Barcelona quan ja es colava.

Li sobraven a Barcelona cinc minuts de partit, perquè l'escenari jugava en contra seva i Wembley, tot i no ser l'olla d'altres temples anglesos, pressiona prou com perquè cinc minuts de patiment semblin vint.

Però l'ímpetu anglès ha estat castigat quan un error infantil en defensa ha permès que l'Alba, després deixar-la passar de manera superba Suárez, es la col·loqués Messi dins l'àrea, que només ha hagut de superar Lloris per aconseguir el seu cinquè gol a la Champions i el segon de la nit.

El triomf permet al Barcelona liderar el seu grup amb sis punts, mentre que el Tottenham es queda amb zero unitats. El proper compromís dels de Valverde serà el 24 d'octubre davant l'Inter de Milà al Camp Nou.

- Fitxa tècnica:

2 - Tottenham: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba; Sergio Busquets (Vermaelen, m.91), Rakitic, Arthur (Vidal, m.87); Messi, Coutinho (Rafinha, (m.83) i Luis Suárez

4- Barcelona: Lloris; Trippier, Alderweireld, Sanchez, Davies; Wanyama (Dier, m.57), Winks, Lucas; Lamela (Llorente, m.79), Son (Sissoko, m.66) i Kane

Gols: 0-1, Coutinho, m.2, 0-2, Rakitic (m.28), 1-2, Kane, (m.52), 1-3, Messi (m.56), 2-3, Lamela (m.66), 2-4, Messi (m.91)

Àrbitre: Felix Zwayer (GER) va amonestar a Alderweireld (m.14), Wanyama (m.40), Lamela (m.43), Kane (m.74)