El Betis ha assaltat aquest diumenge el Camp Nou i ha derrotat, per 3-4, el Barcelona en un partit sensacional dels de Quique Setién, l'atrevida aposta futbolística del qual ha servit per doblegar al líder en el seu propi estadi i estrènyer una mica més la Lliga.

Júnior, en una ràpida transició del conjunt sevillà, es plantava sol davant de Sergi Roberto i li feia fallida la cintura amb una finta abans d'afusellar per ras Ter Stegen i fer el 0-1 als 20 minuts.

Un quart d'hora després, Joaquín posava de cap per avall el Camp Nou en rematar sol, dins de l'àrea, una assistència de Tello per anotar el segon.

Però el Betis ha tingut més ocasions abans, durant i després per ampliar el compte. Lo Celso, que campava a les seves amples pel carril esquerre, posava una pilota a Joaquín que rematava alt davant la sortida de Ter Stegen.

El porter alemany trauria una mà en un tret de Tello i Loren acariciava el tercer en un tret creuat que sortia fregant el pal dret.

Ha estat un festival de joc ofensiu dels de Setién, que superaven amb sorprenent facilitat la pressió blaugrana per plantar-se una i una altra vegada a l'àrea local.

El Barça ni tan sols ha pogut aferrar-se a la tornada de Messi per capgirar el partit. Només ha disparat entre els tres pals, en la la primera meitat, en una acrobàtic remat de Lenglet que ha obligat a lluir-se Pau López.

La resta ha estat un vull i no puc dels de Valverde. Algun eslàlom de Messi que ha acabat en res, un acció individual de Malcom, avui titular, que finalitzava amb un tret massa alt, i una altra rematada desviat de Luis Suárez ha estat tot el cabal ofensiu local en el primer acte.

Valverde ha canviat Arthur per Arturo Vidal al descans i el Barça ha ofert una millor cara després de la represa. L'energia del xilè ha encomanat a l'equip, que ha posat setge a la porteria bètica, amb pressió alta i recuperació després de pèrdua.

Tot just començar la segona meitat, Vidal ha posat a prova Pau i Messi també ho intentava amb un tret des de la frontal. L'arrencada local ha animat el Camp Nou, que ràpidament ha captat que el seu equip necessitava del seu alè per intentar capgirar el xoc.

Busquets rematava de cap alt un córner i Luis Suárez disparava a l'exterior de la xarxa, però el Barcelona no trobava el camí del gol i a l'equip de Setién se li ha començat a passar l'aclaparament.

Tello ha tingut, a més, el tercer dels andalusos en un tret creuat que ha sortit fregant el pal, abans que Messi, de penal, inaugurés el marcador per als blaugranes en el 68.

Però el Betis respondria amb el tercer tres minuts després. A Ter Stegen se li ha escapat un tret de Lo Celso que havia d'haver tallat sense problemes i els andalusos han respirat de nou.

Encara que Arturo Vidal tornaria a retallar distàncies en un gol que va haver de validar el VAR per possible fora de joc, a deu minuts del final, Canales frenaria, de nou, en sec, la reacció del Barça sentenciant el partit dos minuts després.

En la jugada anterior, els blaugranes havien perdut a més a Rakitic per doble amonestació, i encara que Messi faria el tercer per al seu equip en l'afegit, una altra vegada amb el suspens del VAR, ja no hi ha hagut temps per més.

El Betis tornava a guanyar en Lliga al Camp Nou 20 anys després.

Fitxa tècnica:

3 - Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Jordi Alba; Sergio Busquets (Aleñá, min.69), Rakitic, Arthur (Arturo Vidal, min.46); Messi, Malcom (Munir, min.57) i Luis Suárez.

4 - Betis: Pau López; Mandi, Bartra, Sidnei; Tello, Lo Celso (Inui, min.86), William Carvalho, Guardado, Júnior; Joaquín (Canales, min.62) i Loren (Sergio, Lleó, min.76).

Gols: 0-1: Júnior, min.20. 0-2: Joaquín, min.34. 1-2: Messi (p.), min.68. 1-3: Lo Celso, min.71. 2-3: Arturo Vidal, min.79. 2-4: Canales, min.82. 3-4: Messi, min.92

Àrbitre: Mateu Lahoz (Comitè valencià). Ha mostrat targeta groga a Guardado (min.24), Sergio Busquets (min.58), Mandi (min.69) i Arturo Vidal (min.72) i ha expulsat Rakitic per doble amonestació (min.44 i 81).

Incidències: Partit de la dotzena jornada de LaLiga Santander disputada al Camp Nou davant de 83.174 espectadors.