Lewis Hamilton va conquerir ahir el Gran Premi del Brasil, per celebrar el seu recent títol mundial i donar el de constructors a Mercedes en el circuit d'Interlagos, penúltima prova del Mundial. És el cinquè campionat de constructors que s'emporta l'escuderia britànica, tots aconseguits en els últims cinc anys. D'aquesta manera desempata amb el total de títols amb Red Bull, que en té quatre. Les escudaries austríaca i alemanya s'han repartit tots els títols dels últims nou mundials de Fórmula 1.

Hamilton va guanyar per davant d'un Max Verstappen (Red Bull) que dominava la cursa fins que Esteban Ocon (Force India) es va creuar en el seu camí. Per altra banda, els Ferraris no van tenir cap opció de victòria i es van haver de conformar amb un podi de Kimi Raikkonen i la sisena posició de Sebastian Vettel.

Per aconseguir la desena victòria d'aquest any, el cinc vegades campió del món va rebre l'ajuda va rebre d'un Ocon que, estant doblat, es va posar al mig de la trajectòria d'un Verstappen que liderava la cursa des d'una gran sortida, amb millor ritme i sense patir amb els pneumàtics com la resta.

Això va ser en la volta 43, quan el francès es va voler desdoblar després de la primera curva i va tocar el de Red Bull, que va sortir de pista i va perdre 10 segons.

El pilota belga, que havia sortit en cinquena posició, havia fet avançaments de mèrit per guanyar la cursa. De fet, Hamilton ja es conformava amb la segona plaça, però es va trobar amb el triomf sense gairebé mereixer-lo després de sortir des de la pole position.

Kimi Raikkonen va completar el podi seguit de Daniel Ricciardo (Red Bull), Valtteri Bottas i Sebastian Vettel. D'aquesta manera, el britànic, després del títol com a pilot aconseguit fa dues setmanes a Mèxic, va sentenciar ahir la lluita per equips a falta de la cursa a Abu Dhabi per al final del Campionat d'aquí dues setmanes al circuit de Marina Bay.

Per la seva banda, cap dels dos pilots espanyols va aconseguir puntuar. Carlos Sainz va acabar en la dotzena posició després de sortir setzè. El madrileny fa tres curses que no entra als punts. Més en fa que no hi entra Fernando Alonso, un total de sis. Ahir, l'asturià només va ser setzè, avançant dues posicions des de la sortida, i va ser doblat dues vegades.