La banyolina Esther Guerrero i la barcelonina Zoya Namov, campiones d'Espanya respectives de 1.500 i 800 metres, s'han classificat aquest matí per a les semifinals d'aquesta última distància als Europeus sota sostre que es disputen a Glasgow. En el seu retorn al 800 després de proclamar-se a Antequera campiona d'Espanya de 1.500, Guerrero ha aterrat a Escòcia amb l'objectiu de tornar a córrer la final europea. Fa dos anys havia estat sisena a la de Belgrad i la seva marca recent de 2:01.46 li atorgava paper de favorita a la sèrie 2.

La gironina ha dominat a la primera volta i, fidel al seu caràcter de "front runner", ha defensat la seva posició fins al final. Ha guanyat amb un temps de 2:02.95, el quart millor de la primera ronda. Les dues primeres de cada sèrie passaven directament a semifinals i quatre més per temps.

A la primera cursa, Zoya Naumov s'ha estrenat amb la selecció espanyola. El seu crono recent de 2: 02.15 li assignava el tercer lloc i aquest ha sigut el que ha ocupat al final. S'ha enganxat a la britànica Adelle Tracey, que ha passat el 400 a 59.58, i ha arribat a meta amb un crono de 2: 03.16 que li ha obert les portes de la repesca. Demà, a partir de les 19.06 (hora catalana), es disputaran les semifinals femenines de 800. La final està programada per diumenge.