La millor manera per reivindicar-se és guanyant, i això és el que va fer ahir el Peralada a Saragossa. L'equip empordanès va sumar un important triomf davant l'Ebro (0-2), que deixa una pila de notes positives. La primera, i més important, és que els nois de Narcís Pèlach Chicho tornen a sortir del descens. La victòria a l'Almozara els fa saltar a la 13a posició amb 2 dos punts de coixí respecte al play-out, que ara marca el Conquense. L'altra és que l'equip trenca la mala dinàmica com a visitant, ja que aquest any encara no havia sumat els tres punts a domicili. I per acabar de posar la cirereta, els de l'Alt Empordà fan la guitza a un Ebro que enguany no havia anat mai per darrere al marcador. Un rival de nivell, que els xampanyers van saber controlar amb contundència. Els gols de Santi Bueno i Àlex Pachón donaven premi al Peralada, que va demostrar haver passat pàgina després del mal partit contra l'Espa­nyol B.

Amb l'experiència de l'última jornada, més valia connectar ràpidament al partit. Els de Chicho sabien d'entrada que el partit no seria fàcil perquè les reduïdes dimensions del camp ho impedien, però van saber llegir-lo i adaptar-se. Boselli, que continua fent mèrits per quedar-se la titularitat, va centrar una falta amb bona intenció que acabava desviada per un defensa local. L'Ebro, amb l'obligació de mantenir el seu bon estat de forma, va pressionar des de bon començament a l'àrea dels blanc-i-verds. José Suárez va escapçar el primer xut del local Sando, aturant la pilota en dos temps. El porter asturià va salvar el seu equip del gol local amb aturades de mèrit, encara que l'ocasió més clara amb una rematada de cap de Raúl des de la frontal de la petita va acabar sortint fora.

Boselli va connectar amb Andzouana en una gran jugada col·lectiva, però la defensa de l'Ebro va tornar a sortir enviant-la a córner. Una acció que acabaria en gol gràcies a l'estratègia. Com ja és habitual, Bosselli va servir el córner i, després que un rival deixés morta la pilota dins l'àrea, el seu compatriota Santi Bueno l'enganxava per enviar-la al fons de la xarxa. Gerrit va voler donar un ensurt abans del descans amb un xut llunyà, però la mà salvadora de Suárez tornava a aparèixer.

A la represa, l'Ebro continuava pressionant per capgirar la situació. Una altra vegada, mancava d'encert i Dani Martínez enviava fora amb el cap una esfèrica enverinada. El Peralada va créixer en una falta que treia Boselli des de la frontal, Bueno deixava morta al punt de penal i Àlex Pachón engaltava per superar al porter Salva. El segon gol donava la tranquil·litat als xampanyers, per poder mantenir el resultat fins al xiulet final.