El Bàsquet Girona es juga bona part de les opcions de poder accedir al play-off d'ascens a LEB Or aquesta tarda a Fontajau en el que serà el debut d'Àlex Formento a la banqueta gironina després de la destitució de Quim Costa el passat dilluns. El preparador barceloní mirarà de capgirar la mala dinàmica de resultats. Només han tingut un triomf en els cinc partits que s'han disputat fins ara de la segona fase de la competició. Uns resultats que han portat el conjunt gironí a ser novens, a dues victòries de la cinquena posició, que dona accés a poder lluitar per l'ascens. Queden set finals, i la primera passa per guanyar davant l'afició contra el Juaristi (19 h), cuer de la classificació amb quatre victòries.

La plantilla té clar que els resultats obtinguts en aquesta segona fase no són els que esperaven. «Som conscients que en la segona fase els resultats no són els que esperàvem», declarava Nil Angelats en la prèvia del partit, però també afirma que «ho donarem tot per capgirar la situació». El jugador gironí també demana la implicació de l'afició per poder treure endavant aquesta mala dinàmica de resultats: «No és el mateix jugar a casa quan tens un públic que t'està animant constantment, com va quedar demostrat en alguns partits de la primera fase».

Avui, Angelats i companyia rebran la visita del cuer de la classificació, el Juaristi, que en aquesta segona fase té quatre victòries. Els bascos van descendir la temporada passada de LEB Or, i en aquest curs ho tenen molt complicat per tornar a la segona categoria del bàsquet espanyol. El conjunt entrenat per Lorenzo Encinas compta amb una plantilla força jove, en què destaca el nord-americà Powell, que té una mitjana de 14,6 punts per partit, amb una bona mitjana de llançaments de tres punts i assistències. En el joc interior també destaca la capacitat rebotejadora d'Iker Salazar.