El Barça, amb els cinc sentits posats en el matx de dimarts contra el Manchester United de la Lliga de Campions, no va passar de l'empat ahir al camp de l'Osca, el cuer. Un resultat que no canvia gairebé res per als de Valverde, que tenen gairebé assegurat el títol, i que serveix de poc als aragonesos, que continuen enfonsats a la classificació i amb poques opcions de salvar la categoria.

Valverde va reservar a tot el seu equip de gala i això ho va aprofitar el seu rival, que va jugar-li de tu a tu al Barça durant molt moments, però tot i això va ser incapaç de fer-se amb una victòria que li hauria donat ales en la seva particular lluita per la permanència. Necessiten més els punts els aragonesos; els blaugranes, amb la Lliga gairebé a la butxaca, van minimitzar danys i evitar lesions amb un empat que no els hi diu gaire. Més important serà la cita de la setmana vinent en competició europea.

L'Osca necessitava guanyar per fugir del fons de la classificació però amb tres punts sumats en els tres últims partits, producte d'altres tants empats, l'objectiu cada cop es veu més lluny i de forma més difuminada perquè a més cada vegada resten menys jornades i el marge d'error està arribant a la seva mínima expressió. De la seva banda el Barça, amb només el porter Mac André Ter Stegen dels habituals titulars al damunt de la gespa de bon inici, no va tenir intensitat ni tampoc hi va posar massa ganes. A més de la poca punteria que va evidenciar en les ocasions que va tenir. Això li va impedir endur-se el partit davant un rival al qual li va sobrar respecte i por. El conjunt de Valverde es va fer amo i senyor de la pilota des del servei inicial i, amb el seu habitual estil de toc, va buscar moure al sistema de contenció local per buscar buits al mateix temps que per desgastar de cara a la segona meitat. Ho va fer amb un sistema de joc diferent, jugant amb tres centrals i dos carrilers, cosa poc habitual en el Barça.

Davant la impossibilitat de fer-se amb la pilota, l'Osca, que respectava massa al seu oponent, fins i tot amb la cara B, va recular i va buscar robar i sortir a la contra amb velocitat però es va atropellar una i altra vegada perquè va jugar massa precipitat i va perdre totes les oportunitats que va tenir. Passat un primer quart d'hora sense ensurts, va tenir la primera el Barça. Al 16, Riqui Puig va servir perquè Dembélé obligués Santamaría a aparèixer per salvar el 0-1. El porter també va atrapar una rematada de Murillo en un servei des de la cantonada abans que s'arribés al descans. Una primera part ensopida, de ritme lent. Si poc feia el Barça, menys encara l'Osca, que no inquietava un Ter Stegen que vivia bastant tranquil. Fins a una tercera aproximació amb cara i ulls va protagonitzar el quadre blaugrana abans d'arribar-se al descans. Amb el temps a punt d'exhaurir-se, una centrada per baix de Moussa Wagué al cor de l'àrea no va arribar per ben poc a les botes de Kevin-Prince Boateng, ahir el davanter centre titular.

Malcom l'envia al pal

Es va animar la cosa després del pas pels vestidors. No van caure els gols, però el ritme va pujar un pèl, suficient perquè el Barça hi posés una marxa més i fregués el 0-1. Si no va arribar el gol va ser per la manca d'encert en els últims metres. Dembélé i Malcom van gaudir de dues molt bones ocasions per marcar. El xut del francès no va trobar porteria, mentre que el remat de l'extrem brasiler va impactar amb la fusta, en la millor oportunitat per als de Valverde.

Des de llavors i fins al final, es van anar acumulant les errades. Semblava que al Barça ja li estava bé l'empat. Jugava còmode, sense patir tot i la necessitat d'un Osca que, tot i fer-se un tip de penjar pilotes a l'àrea de Ter Stegen, no va saber trobar amb la tecla per fer mal al seu rival. Al final, un punt per a cadascú. Una de les últimes oportunitats que deixen escapar els aragonesos, cada cop més al fons del pou.