Davant la incògnita de si Xavi Ginard continuaria o no vestint la samarreta de la Unió Esportiva Olot després del mercat d'hivern arran de l'interès de l'Atlètic Balears a adquirir el seus serveis, el club de la Garrotxa va posar fil a l'agulla per mirar de prevenir la possible sortida del porter mallorquí. D'aquesta manera va incorporar Pol Ballesté, porter barcelonès de 23 anys que es trobava sense equip després d'haver finalitzat el seu contracte l'estiu anterior amb el Badajoz.

Ballesté es va formar a La Masia, el futbol base del Barça, i en edat juvenil va signar amb el Màlaga, on va formar part del juvenil i també del filial. Des d'allà marxaria cedit al Calo i també al Cadis fins que va finalitzar contracte amb el club malagueny i va signar amb el Granada per jugar en el seu filial. UCAM Múrcia i Badajoz han estat els seus dos últims equips abans de convertir-se en nou futbolista de l'Olot, conjunt amb el qual va poder disputar diumenge els seus primers 90 minuts davant l'Espanyol B. «Les sensacions individuals són molt bones, però no puc estar content perquè no hem pogut sumar cap punt», valorava Ballesté després de patir una derrota per la mínima: 0-1. «Feia ja més d'un any que no competia en un partit oficial i tenia moltes ganes de jugar i aportar a l'equip», afegia el porter de l'Olot.

En la seva primera actuació Pol Ballesté va demostrar amb fets tot allò que el que el seu entrenador, Raúl Garrido, o fins i tot alguns dels seus companys de vestidor ja havien manifestat des de la seva arribada: que es tracta d'un porter segur, amb futur i amb un bon joc de peus. «M'he sentit molt bé. En el gol que he encaixat no he pogut fer res perquè la jugada ha sigut molt ràpida i desafortunada per la nostra part. Respecte al joc de peus, m'he format a la pedrera del Barça i des de petit m'han ensenyat a saber moure bé la pilota amb els peus. Aquest aspecte el podem aprofitar tenint en compte que som un equip que ens agrada tenir l'esfèrica».

De la seva banda, Garrido va explicar a la roda de premsa posterior al partit que feia setmanes que pensaven que Ballesté podia jugar algun partit perquè el porter barcelonès «s'està entrenant a un gran nivell i des que va arribar ha lluitat i ha demostrat que mereix oportunitats» i també va assegurar que, a partir d'ara, es decidirà partit a partit quin dels dos porters serà el titular segons el tipus de rival amb el qual es trobin i el context de l'enfrontament.