El pilot català Marc Márquez (Repsol Honda) va aconseguir la victòria a la cursa de MotoGP del Gran Premi d'Austràlia, dissetena prova del Mundial de motociclisme, després que l'home de la pole. «Ho he donat tot fins al final, ho he provat. M'estimo més acabar així que acabar segon», va dir el pilot de Roses. Amb el seu onzè triomf del curs, el de Cervera, que va estar acompanyat al podi pel britànic Cal Crutchlow (Honda) i l'australià Jack Miller (Ducati), supera Mick Doohan com el pilot amb més victòries de la història d'Honda (55). Ara, lidera el Mundial amb 375 punts, 135 més que l'italià Andrea Dovizioso (Ducati), que amb el seu setè lloc va assolir el seu tercer subcampionat consecutiu per davant d'Àlex Rins (Suzuki), novè a Phillip Island.

Dalla Porta, campió

A la categoria mitjana, Àlex Márquez (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS) va acabar vuitè i no va poder aprofitar el seu primer match ball , una fita que sí que va aconseguir l'italià Lorenzo Dalla Porta (Honda) amb una victòria a Moto3, acabant amb les opcions d'Arón Canet (KTM), que va tornar a anar-se'n a terra. Arenas va ser el tercer classificat.

A Moto2, el triomf va ser per al sud-africà Brad Binder (KTM), que va resistir l'embranzida d'un Jorge Martín (KTM) que va ser segon, mentre que el suís Thomas Luthi (Kalex) va acabar en tercera posició. Els podis de l'africà i el suís, a més del quart lloc de Jorge Navarro (Speed Up), estrenyen de nou la lluita pel campionat. Així, Márquez, que només va poder ser vuitè, manté el lideratge amb 242 punts, encara que ara té Luthi a 28, Binder a 33 i Navarro a 43 faltant dues carreres.

Dalla Porta es va posar la corona de campió del món en una cursa que se li va posar de cara molt aviat per la caiguda en la primera corba de Canet. L'italià va estar acompanyat al podi de Marcos Ramírez i el gironí Albert Arenas (KTM) va completar el podi, el tercer consecutiu després de Buriram -on va guanyar- i Motegi -segon.