Maverick Viñales va regnar ahir en la cursa de MotoGP del Gran Premi de Malàsia, penúltima cita del Mundial, i es va reenganxar a la lluita pel tercer lloc de la categoria reina després de liderar un podi que van completar Marc Márquez, segon i l'italià Andrea Dovizioso, tercer.

El de Roses va protagonitzar una carrera perfecta, calcant les voltes i escapant-se per davant del campió del món per firmar la seva segona victòria de la temporada -després de la del Gran Premi d'Holanda-, oblidant, a més, la dolorosa caiguda en l'última volta que el va privar del triomf a Phillip Island. Amb això, puja a la tercera plaça de la general amb 201 punts, superant Àlex Rins, ara quart amb 194 unitats després d'acabar cinquè en el Circuit Internacional de Sepang.

Una vegada més, Marc Márquez va centrar bona part de l'atenció en protagonitzar una altra remuntada antològica sortint des de l'onzena posició. De fet, va passar de ser onzè a ser segon ja en la primera volta davant la sorpresa dels espectadors presents en la traçada malàisia. Només Viñales, que promet guerra de cara al pròxim any, va ser capaç d'aguantar les envestides del de Cervera.

A més, Márquez va fer història en convertir-se amb el pilot que ha aconseguit un major número de punts en una temporada. Aquest any i a falta d'una cursa ja en suma 395, superant els 383 que va aconseguir el seu actual company d'equip, el balear Jorge Lorenzo, el 2010 en un any de 18 Grans Premis.

Mentrestant, la lluita pel podi va córrer a càrrec dels italians Dovizioso i Valentino Rossi i el català Rins, encara que va ser finalment el subcampió d'aquest any el que va aconseguir pujar en l'últim lloc del calaix.