El patrimoni més gran de qualsevol cursa són els corredors. Aquest diumenge 17 de novembre la ciutat de Girona ha tornat a rebre un miler de valents per fer realitat la novena funció de la CMG (Cursa de Muntanya de Girona) de Klassmark. L'escenari, el massís de les Gavarres, dibuixava tres recorreguts on David Coma, Toti Bes, Íngrid Ruiz o David Adan han estat alguns dels grans protagonistes.

Els corredors de primer nivell es barrejaven amb els aficionats en una arribada de somni. El cor de la CMG tornava a bategar al barri vell de la ciutat. No obstant això, els participants de la Transgavarres s'han desplaçat fins a la localitat de Palamós per prendre la sortida. El gran repte de la jornada proposava un viatge de 51 quilòmetres i 2000 metres de desnivell positiu des del mar fins a la plaça Sant Domènec de Girona. Una aventura majúscula on David Coma ha sorprès a tots els presents.

És possible creuar Les Gavarres en menys de quatre hores. David Coma ho ha corroborat després de destrossar el cronòmetre. El registre de 3h57'09" està a l'abast de molt pocs. El lleidatà ha donat l'estocada final en l'últim terç de recorregut. Fins allà, els líders de la Tansgavarres viatjaven en grup. Oscar Carrasco, Albert Llonch i Ignasi Ferrer van ser uns excel·lents companys de viatge però no van poder seguir a Coma en el tram decisiu. Carrasco, segon amb quatre hores exactes, és el que ha estat més a prop mentre Roberto Sancho, una mica més endarrerit fins al moment, tirava de classe per arribar a un podi de molts quirats.

En la baralla femenina Elisabeth Martí s'alçava amb la victòria. No obstant això, el seu registre de 5h25'55" no ha estat el millor de la jornada. La dona més ràpida era una Paloma Lobera que decidia prendre part de la cursa de la mà de Toni Martínez; el millor equip mixt amb 5h15'31". L'organització oferia la possibilitat de fer front al recorregut per parelles. Aquesta també ha estat l'opció escollida per Toti Bes, el corredor amb més victòries de la Transgavarres, per guanyar al costat del seu company Dani Talavera amb 4h18'35". El millor tàndem femení era el format per Gina Julià i Silvia Basart després 7h03'29" d'esforç.

El Trail de 24 quilòmetres i 1100 metres de desnivell positiu era un altre dels punts forts de la jornada. Es tracta de la distància que va veure néixer a la CMG el 2011. La novena edició ha servit perquè Íngrid Ruiz i David Adan seguissin escrivint la història de la prova. Tots dos ja sabien que era guanyar a Girona. En aquesta ocasió, Ruiz firmava un registre de 2h15'33" per imposar-se a Caitlin Fielder i Nicole Millar. Per la seva banda, Adan s'alçava amb la victòria amb un temps de 2h01'00". Al podi ha estat flanquejat per Zoel Codolà i Xavi Llamas.

La distància més curta de la jornada era l'Express. 15 quilòmetres i 600 metres de desnivell positiu ideals per als corredors més ràpids. El millor ha estat Jordi Baixés amb 1h18'07" després d'un final d'infart amb Quim Costa i Arnau Aranda. Irene Batlle també ha escrit el seu nom en el palmarès de la prova després de guanyar amb 1h18'30" per davant d'Anna Rovira i Airina Guillén. Un recorregut, com els altres dos, que ha tornat a rescatar corriols oblidats de les Gavarres.

Després de la novena edició només queda esperar el 2020 per celebrar el desè aniversari. Segur que serà una cursa plena de sorpreses on l'ètica i el companyarisme tornaran a regnar més enllà de la competició. Aquests són els valors d'una CMG que aposta per l'amor i el respecte cap al medi ambient. Aquest és el camí per seguir gaudint d'aquest esport en la seva màxima expressió.