La setmana en què es va tancar el mercat d'hivern, sense que el Barcelona pogués tancar el fitxatge d'un «9» per suplir la lesió de Luis Suárez, l'equip barcelonista va trobar en la connexió Messi i Ansu Fati una bona resposta per guanyar contra el Llevant (2-1), i poder seguir el rastre del Madrid.

El Barça va donar mostres de millora, però en els instants que va perdre el control del partit, que van ser uns quants, especialment en la segona part, a el Llevant li va costar molt poc generar perill de gol, tot i que sense encert davant les nombroses ocasions que va tenir per marcar.

Va ser a la mitja hora de partit quan el Barcelona va clavar l'estocada al partit en dues accions gairebé consecutives, en què va marcar dos gols, tots dos d'Ansu Fati, accions ambdues precedides d'una combinació entre tots dos que va acabar amb un xut de Messi que Aitor va respondre amb una gran parada. En el primer gol, una passada en diagonal de Messi va habilitar el jove jugador, que va córrer en solitari per marcar gol (1-0), mentre que en el segon, un minut després, una altra vegada Messi, després de conduir sense oposició des del centre de camp, va dubtar en arribar a la frontal, fins que li va donar la pilota a un Ansu Fati que no s'ho va pensar i va connectar un altre xut per batre Aitor (2-0).

La segona meitat va tornar a tenir el Barça com a impulsor del ritme, però en el 53 el Llevant va perdonar cap gol clar, quan després del xut de Morales Ter Stegen el rebuig i el va deixar als peus de Rochina qui, amb tota la porteria per a ell, va xutar massa alt.

El Barça va fer un canvi, a l'entrada de Sergi Roberto per un Griezmann de capa caiguda, que va tornar a patir el buit d'un Messi que en un contraatac va preferir xutar ell quan tenia al francès en clara línia de passada. En dues estirades de Barça, va poder arribar el tercer, però la «xilena» d'Ansu Fati no va acabar en gol per centímetres, i a una acció individual de Messi va respondre amb encert Aitor.

El premi per al Llevant va arribar en el temps afegit, quan en un xut de Rochina des de fora de l'àrea, la pilota la va tocar lleugerament Bezo i va batre Ter Stegen (2-1).