L'extrem esquerrà internacional i capità del Barça, Víctor Tomás, ha comunicat aquest dilluns que abandonarà l'handbol al final de la temporada perquè se li ha detectat un problema cardíac.

"Se m'ha detectat un problema cardíac que s'ha anat agreujant durant anys i això em pot afectar a no fer una vida normal com desitjaria i anuncio que em retiro de l'handbol professional a final d'aquesta temporada", ha dit un emocionat Tomàs, acompanyat del president de l'entitat, Josep Maria Bartomeu.

"Vull portar una vida normal en el futur i no tinc una altra opció que deixar l'esport professional", ha afegit el jugador, visiblement emocionat davant l'atenta mirada dels seus pares, germana, dona i tot l'equip d'handbol del FC Barcelona, així com extècnics de la casa, com Valero Rivera, entre d'altres.

També ha explicat que el club li havia comunicat que volia arribar a un acord "per a una nova renovació, perquè jo volia seguir jugant. I demano disculpes per no haver pogut explicar abans la meva situació".

El jugador té una lesió coronària que es diu bloqueig auriculoventricular i el passat estiu se li va detectar que s'havia agreujat i això li impediria tenir una vida normal o fer esport normal, no ja de competició.

"Els meus darrers 23 anys de la meva vida han estat com un somni. Vaig entrar en el club amb 12 anys, he viscut moments feliços, com aixecar la Copa d'Europa com a capità el 2015 i també decepcions, però el més important ha estat estar al club més important del món", ha assegurat el jugador.

"Sempre he intentat ser digne amb mi mateix i vaig acceptar la responsabilitat de ser capità tant amb el braçalet a la pista com fora d'ella. Ara lluitaré fins al final de la temporada per assolir els grans objectius fixats en aquesta temporada", ha remarcat.

Pel que fa a la seva carrera, s'ha sincerat a assenyalar que l'handbol "m'ho ha donat tot en la meva vida. Vaig formar part del Dream Team, tenint com a jugadors de referències Ortega i Guijosa. I això per a un noi de 16 anys que entra en un vestidor professional és una cosa molt gran".

En la seva dedicatòria, Víctor Tomás ha fet especial esment a Valero Rivera i Daniel Saric per estar a l'acte i a tots els que han ajudat en l'handbol. "Gràcies a Barbeito i Ricard Franch per ensenyar-me el que representa el Barça. Gràcies Valero per donar-me confiança als 17 anys. Has estat el meu pare esportiu i sempre m'he sentit estimat i valorat per tu".

També s'ha dirigit al seu actual entrenador, Xavi Pascual, a qui ha agraït per "la relació personal i professional que hem tingut aquests anys i donar-me l'oportunitat de ser capità de l'equip".

Ha finalitzat els agraïments als seus pares i la seva dona, per tot el suport que li han donat sempre. A la seva esposa li ha donat les gràcies per "haver patit les meves manies, ajudar-me quan més ho he necessitat i fer-me millor com a persona i esportista".

El president Josep Maria Bartomeu ha destacat "l'honestedat i integritat que has demostrat en tants anys que has donat de la teva vida pel Barça, superant totes les expectatives posades en tu. Lamentem que hagis hagut de deixar-ho d'aquesta manera".

"I has superat totes les expectatives posades en tu i ets un referent d'aquest club i, amb 67 títols, ets el tercer jugador de el club amb més títols. Retirarem la samarreta amb el teu número 8 i passaràs a formar part de l''staff' tècnic de la secció", li ha comunicat Bartomeu.

La conferència de premsa va discórrer a la Ciutat Esportiva Joan Gamper amb la presència del president de club, Josep Maria Bartomeu, la primera plantilla blaugrana els pares del jugador, Carlos Tomás i Montse González, al costat de la seva germana Carla i l'esposa del jugador, Helge Bolstad.

També van assistir Valero Rivera, exentrenador blaugrana i seleccionador nacional de tastar, a més d'exjugadors com Andrei Xepkin, Enric Masip, Daniel Saric, Valero Rivera Jr. el jugador de la secció de bàsquet Pierre Oriola i el capità de l'equip d'hoquei patins, Aitor Egurrola, entre d'altres.