12 de febrer de 2020
12.02.2020

El Seat Tarraco rep el premi Cotxe de l'Any dels Lectors 2020 de Prensa Ibérica i «La Vanguardia»

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, va anunciar la convocatòria de la mesa de mobilitat del sector durant l'entrega d'aquests guardons que, en la seva divuitena edició, també han concedit el Premi Institucional del Motor a Movistar Car i el del Nom del Motor a Mariluz Barreiros

12.02.2020 | 00:02

«Durant les pròximes setmanes es constituirà la Mesa de Mobilitat Sostenible i Connectada que ha de servir per impulsar un ecosistema al voltant del nou model de mobilitat». Amb aquestes paraules, Reyes Maroto, ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, anunciava la convocatòria d'aquesta mesa sectorial de notable importància per al sector de l'automoció espanyola en la cerimònia de lliurament del Premi Cotxe de l'Any dels Lectors 2020 de Prensa Ibérica, grup editor del Diari de Girona, i La Vanguardia al Seat Tarraco.

Els principals protagonistes del món del motor nacional es reunien de nou en la divuitena edició d'un esdeveniment en què també es distingia Movistar per l'evolució de nous projectes de mobilitat connectada i el desenvolupament de la tecnologia 5G amb el Premi Institucional del Motor, i Mariluz Barreiros, presidenta de la Fundació Eduardo Barreiros, amb la distinció de Nom del Motor .

Maroto assegurava que aquesta mesa de mobilitat es configurarà com «un fòrum de col·laboració publicoprivada on hi haurà les empreses de tota la cadena de valor del sector i les diferents administracions i permetrà coordinar mesures a mitjà i llarg termini per afavorir una mobilitat compatible amb els compromisos d'Espanya amb la transformació digital i la transició ecològica».

Així mateix, la titular de la cartera d'Indústria destacava els grans reptes davant els quals es troba la indústria de l'automòbil, entre els quals destacava «la digitalització i la transició ecològica». Dos escenaris davant dels quals la titular de la cartera d'Indústria afirmava que «el sector està perfectament preparat i ha de ser, un cop més, brúixola i model a seguir».


Quatre pilars bàsics

Javier Moll, president de Prensa Ibérica, iniciava la seva intervenció fent referència a l'estat de «constant transformació que envolta tots els sectors de l'economia i, especialment, al de l'automoció». Un escenari de contínua adaptació en què «sostenibilitat, digitalització, connectivitat i seguretat són els quatre pilars sobre els quals s'assenta el procés de modernització que viu la indústria de l'automoció».

En aquest sentit, Javier Moll va fer referència a l'important desafiament en matèria mediambiental a què s'enfronten els fabricants d'automòbils amb la posada en marxa de les noves normatives europees que limiten les emissions de CO2. Un nou marc en el qual el president de Prensa Ibérica elogiava «la capacitat d'innovació i adaptació de les empreses del sector per adaptar-se a aquestes noves exigències mediambientals», alhora que apostava per un front comú per donar suport al definitiu «enlairament del cotxe elèctric, en el qual les diferents administracions també han de fer un pas endavant per reforçar les infraestructures de recàrrega i suport a la compra de cotxes elèctrics amb mesures incentivadores com un IVA reduït com el que han sol·licitat diversos grups del sector de l'automoció».


Cotxe de l'Any dels Lectors

Mikel Palomera, director general de Seat Espanya, recollia de mans de la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme el guardó de Cotxe de l'Any dels Lectors 2020 aconseguit pel Seat Tarraco. Un reconeixement que, segons Palomera, «dona un notable valor a una estratègia iniciada fa uns anys en el mercat dels SUV, i que ha tingut amb el Tarraco un contundent èxit». El nou vaixell insígnia de la firma espanyola ha estat clau per tancar un any de rècord per a la signatura de Martorell, que ha superat les 570.000 unitats matriculades a tot el món i que ha tornat a ser líder en el mercat de l'automòbil espanyol.

Javier Godó, president del Grup Godó i editor de La Vanguardia, era l'encarregat de lliurar el Premi Institucional del Motor a Eduardo Navarro, director global de Comunicació, Marca, Assumptes Públics i Sostenibilitat de Telefónica. D'aquesta manera, el dirigent de la multinacional de telecomunicacions espanyola manifestava el seu orgull per rebre aquest guardó, que «suposa un reconeixement a l'esperit d'innovació de Telefónica que ara s'enfronta a un nou món d'oportunitats gràcies a les múltiples aplicacions de la tecnologia 5G a un entorn totalment connectat en què el cotxe serà un dels grans protagonistes».

Així mateix, en la seva edició 2020 dels Premis Cotxe de l'Any dels Lectors han atorgat la distinció Nom del Motor a Mariluz Barreiros, presidenta de la Fundació Eduardo Barreiros. La filla de qui va ser pioner de la indústria de l'automoció espanyola, ara al capdavant de la fundació, assegurava que «la consecució d'aquest premi és el colofó a un any de celebracions ja que el 2019 es van complir cent anys del naixement del meu pare». Un premi que, tal com Mariluz Barreiros afirmava, «és un estímul per seguir endavant en un projecte de més de dues dècades» sota les mateixes directrius d'entusiasme i perseverança que van caracteritzar la trajectòria d'aquest empresari espanyol.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit