El Barça va treure suc dels gols de Griezmann i Sergi Roberto a la primera part per endur-se la victòria contra un ambiciós Getafe (2-1). Els de Quique Setién van patir per deixar els tres punts al Camp Nou i mantenir-se en la lluita pel lideratge, després que el conjunt madrileny donés sempre la cara i retallés distàncies amb un gran gol del davanter canari Ángel que pot convertir-se en jugador blaugrana durant els pròxims dies.

El duel d'estils entre Setién i Bordalás, que per cert no van saludar-se, va donar molt de sí amb dues maneres molt diferents d'entendre el futbol. Als blaugranes, amb un projecte en construcció, se'ls va fer llarg el partit. Sobretot, al tram final quan Ter Stegen va esdevenir el millor de l'equip. Sortint al rescat durant molts minuts, fins i tot va veure com el VAR anulava un gol al Getafe. Tot i la insistència del rival, el Barça va mantenir el seu pla inicial des de la construcció de joc fins a la creació.

El Getafe va pressionar fins a gairebé el límit de l'àrea de gol del Barça i els blaugranes van controlar la situació de la millor manera que van saber. Minimitzant riscos, assegurant la sortida i treballant molt la transició, on Ter Stegen va tenir un paper fonamental permetent al seu equip agafar avantatge traient la pilota des de darrere. Els madrilenys van forçar erors i van incordiar a base de faltes (4 en els 8 primers minuts), impetint l'acció continuada en atac dels locals que no va arribar fins superats els primers 10 minuts. La lesió de Jordi Alba va arribar poc després que Messi no decidís en una acció d'u conta u davant David Soria; i Jorge Molina va tenir el gol a prop arran d'una errada de Busquets corregida per Umtiti. En la següent acció, va produir-se un punt d'inflexió. A la sortida d'un córner, Nyom va desfer-se d'Umtiti, la seva rematada va ser refusada per Ter Steguen i el refús va permetre al camerunès anotar el 0-1. L'àrbitre, a instàncies del VAR, va revisar la jugada i va veure la falta en atac de Nyom. El gol anulat a fer mal al Getafe, mentre que el Barça agafava aire fent una demostració que sap al que juga i totes les accions de perill van ser pels blaugranes.

Un toc precís de Griezmann va obrir el mur del Getafe. El francès va rebre una gran assistència de Messi, la seva sisena consecutiva en els últims quatre partits tot i només haver marcat un gol amb Setién. Sis minuts després, el Barça va encarrilar el partit amb una diana de Sergi Roberto. De lateral esquerà, Junior Firpo, a lateral dretà. Els de Setién van teixir una jugada en grup i Sergi Roberto va dirparar amb l'esquerra per establir el 2-0. Aquell cop, Messi no va intervenir. L'argentí va ser el protagonista de les dues últimes ocasions de perill del Barça abans del descans.

A la represa, els de Setién van dedicar-se a controlar i esperar. Tenien el partit per on volien, fins al minut 66 quan va aparèixer Ángel. El davanter va superar Ter Stegen en la primera ocasió que va tenir, després d'una centrada de Mata per banda dreta. Gairebé no va ni celebrar el gol. El Getafe va posar la por al cos als blaugranes en l'últim quart d'hora, que se li va fer etern al Barça.