Víctor Font, aspirant a la presidència del FC Barcelona, Joan Laporta, expresident de l'entitat blaugrana, i Jaume Roures, director general de Mediapro, han demanat responsabilitats a la junta directiva que presideix Josep Maria Bartomeu arran de la contractació d'una empresa per crear estats d'opinió a xarxes socials.

Una nova informació de la cadena SER vincula a l'empresa I3 Ventures, contractada pel club blaugrana, amb comptes en xarxes socials que difonien missatges denigrants cap a jugadors, tècnics o membres de l'entorn blaugrana.

L'esmentada emissora ha presentat la documentació que demostraria la relació entre les empreses I3 Venture i Nicestream, que tenen el mateix administrador, la pàgina web "respetoydeporte.com" i els corresponents perfils de Twitter i Facebook que han publicat missatges difamatoris contra Font, Laporta i Roures, però també contra jugadors (Gerard Piqué, Leo Messi), exjugadors (Xavi Hernández) i exentrenadors com Pep Guardiola.

Laporta qualifica aquestes accions d'"una animalada més d'aquesta junta directiva" i en el seu compte a Twitter indica que resulta "indignant que utilitzin aquestes pràctiques mafioses que taquen la imatge del Barça".

"Demostren una vegada més la seva incompetència i pànic que es descobreixi tot el que amaguen i que hagin de dimitir", assegura l'expresident.

Roures, que és caricaturitzat des de la pàgina a Facebook "Jaume, un film de terror", està disposat a portar als tribunals el Barça per "administració deslleial", després que la informació radiofònica xifrés en un milió d'euros, els pagaments que hauria efectuat el Barça per sol·licitar aquests informes.

"Demanarem responsabilitats penals personals a la gent de la junta directiva involucrada, però l'important de la situació del Barça és que hi ha un desordre, un desgovern i un forat econòmic. Això és el que hauria de preocupar al soci", ha dit.

En declaracions a Rac 1, Víctor Font assegura que el Barça està en "fallida moral" i demana a Bartomeu que agafi "el toro per les banyes", faci una roda de premsa i doni "tota mena d'explicacions" perquè tot aquest assumpte "no pot quedar en un comunicat".

"Si es demostra que darrere de tot això hi ha la junta directiva, evidentment Bartomeu hauria de marxar", ha dit Font, que va reconèixer que des de fa temps havia notat l'existència a les xarxes d'"accions coordinades o orquestrades per perfils" que apareixien amb el mateix missatge.

"Nosaltres no fem servir cap empresa per crear missatges en contra de club. Les proves que estan sortint ens deixen perplexos. És al·lucinant, no sé trobar els adjectius. Això m'ha agafat de viatge i estic trist, enfadat, sorprès... Sobretot com a soci, perquè qui surt perjudicat és el Barça. El Barça no s'ho mereix", ha comentat Font.

L'aspirant a la presidència del Barça desconeix si emprendrà accions judicials, encara que té clar que farà "el que calgui per defensar els interessos de club, sense cap mena de dubte".

Font considera que "si no hi ha projecte", el que hauria de fer la junta directiva que presideix Josep Maria Bartomeu és "convocar eleccions el més ràpid possible".