26 de juliol de 2020
26.07.2020
Diari de Girona

Mor l'expresident del CB Girona Enric Ametller

L'advocat va dirigir el club entre els anys 2001 i 2007 i també va presidir la territorial gironina de la Federació Catalana de Bàsquet

26.07.2020 | 13:12
Mor l'expresident del CB Girona Enric Ametller

L'expresident del CB Girona i de la delegació territorial de la Federació Catalana de bàsquet, Enric Ametller, ha mort aquesta passada matinada a l'edat de 76 anys. L'advocat de Cassà de la Selva va ser el substitut de Joaquim Vidal a la presidència del CB Girona el 2 d'agost del 2001 a proposta de Probàsquet i va deixar el càrrec el 27 de març de 2007, sent substituït per Josep Amat que havia agafat el control del club a través d'Akasvayu.
En el moment de la sortida de Joaquim Vidal de la presidència del CB Girona, llavors Casademont Girona, els accionistes reunits sota el paraigua de Probàsquet, una societat impulsada des de les institucions que controla la llicència ACB, varen anar buscar Enric Ametller perquè es posés al capdavant del Consell d'Administració del club. Persona de tarannà afable i dialogant, Ametller va conduir la nau de CB Girona en moments complicats i es va mantenir en el càrrec durant sis anys. Amb l'entrada d'Aksasvayu, primer com a patrocinador i aviat ja assumint totes la resta de parcel·les Ametller va acabant cedint el seu lloc a Josep Amat el marc del 2007. Un any i mig més tard, el CB Girona anunciar la seva renúncia a seguir competint a l'ACB per problemes econòmics.
A la delegació territorial de la Federació Catalana de Bàsquet, Enric Ametller ser president des del 1998, substituint el seu amic Emili Banchilleria mort el passat mes d'abril, i va cedir el relleu a un altre històric del bàsquet gironí, Robert Mora l'any 2002.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook