03 de setembre de 2020
03.09.2020
Diari de Girona

El triatló torna aquest cap de setmana a Banyoles amb un cartell internacional

S'hi disputarà el campionat d'Espanya elit, amb la presència destacada d'Ivan Raña, i la Copa d'Europa júnior

03.09.2020 | 13:42
El programa s'ha presentat avui a Banyoles

Banyoles tornarà aquest cap de setmana a la competició esportiva amb la celebració d'una nova edició del triatló internacional. La ciutat organitzarà la Copa d'Europa Júnior i el Campionat d'Espanya elit, seguint el protocol establert conjuntament entre l'Ajuntament i la Federació Espanyola de Triatló (Fetri), d'acord amb les autoritats sanitàries. L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha recordat que per desè any consecutiu la ciutat acollirà proves internacionals de triatló "però ho farem només restringint l'esdeveniment a la competició esportiva amb els triatletes elit i no es faran aquelles competicions que ens permetien celebrar una gran festa del triatló, com són el Campionat d'Espanya de grups d'edat i el Triatló de Catalunya".

"El triatló de Banyoles està molt consolidat i hi posarem tot de la nostra part per garantir que es compleixin les mesures i celebrar una competició segura per a tots, tant per als esportistes com per a la mateixa organització, d'acord amb la Secretaria General de l'Esport i la Federació Catalana de Triatló", ha afegit Noguer. L'alcalde ha fet una crida a gaudir del triatló "amb responsabilitat i seguint sempre les mesures: distància, mans i mascareta".

Per la seva banda, el director de competicions de la Federació Espanyola de Triatló, Jorge Garcia, ha reiterat el seu agraïment a Banyoles i ha recordat que "hem sigut de les primeres federacions a adoptar mesures preventives per retornar a la competició amb seguretat i amb Banyoles ho demostrarem". Garcia ha afegit que "la seu estarà completament tancada i tindrem a tothom – organització, esportistes i voluntaris – registrats i identificats, així com el públic que podrà seguir la competició des de l'espai que se'ls ha reservat (previ registre al web de la Federació).

En la presentació hi han participat els triatletes internacionals Ivan Raña i Joan Reixach, que competiran al Campionat d'Espanya Elit i a la Copa d'Europa Júnior, respectivament, i l'ex-triatleta internacional Eva Ledesma, que aquesta setmana dirigeix a Banyoles la primera edició del Campus Jove de Triatló organitzat per la recent creada Associació Catalana de Clubs de Triatló, amb més de 30 triatletes infantils i cadets participants de diferents clubs d'arreu de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook