El central Gerard Piqué, un dels capitans del FC Barcelona, ha assegurat que resulta "una barbaritat" que el club s'hagi gastat diners, "diners que ara ens estan demanant", per "criticar-nos", ja no només a persones externes amb una relació històrica amb el club, sinó a jugadors en actiu.

BARÇAGATE

Es refereix Piqué al cas Barçagate i a la contractació, suposadament per part del club, d'una empresa per monitoritzar l'activitat a les xarxes socials per a l'entitat blaugrana i de crear comptes a les xarxes socials per criticar persones de l'entorn blaugrana, entre elles Messi i Piqué.

El central va parlar després del 2-8 a Lisboa contra el Bayern de Munic, va demanar canvis al club, es va posar a disposició del club i ha mantingut dos mesos i mig de silenci, que ara ha trencat en aquestes declaracions a La Vanguardia.

RELACIÓ AMB BARTOMEU

"La meva relació amb el president Bartomeu? No vull portar-me malament amb ningú però hi ha hagut vegades ... El tema de les xarxes socials... Li vaig demanar explicacions (a Bartomeu) i el que em va dir és" Gerard, jo no ho sabia". "I m'ho vaig creure. Doncs després veus que, en accions futures, la persona encarregada de contractar aquests serveis encara està treballant al club", indica.

Es refereix Piqué a Jaume Masferrer, mà dreta de Bartomeu en el dia a dia del club: "Això em fa molt de mal. Ho dic aquí perquè li ho vaig dir abans personalment el president. I què vol que li digui? És dolorós? Sí. Puc fer alguna cosa més? Doncs no. La meva relació amb el president pot ser cordial, però hi ha coses que queden".

EL BUROFAX DE MESSI

Va parlar sobre la petició de sortida de Leo Messi del club i que en aquells dies "no va tenir gaire tracte" amb ell. "Vaig creure que era una decisió molt personal", va dir.

"Leo s'havia guanyat àmpliament prendre una decisió i si ell considerava que havia de marxar, jo com a president hagués actuat diferent. En quin sentit? Un jugador que durant 16 anys t'ha donat tant... Estàs obligat a arribar a un acord amb ell. No pot ser tan evident que les dues parts estiguin tan distanciades", ha comentat.

Preguntat si enviar un burofax era la manera, Piqué respon amb una altra qüestió: "Com pot ser que el millor jugador de la història, que hem tingut la santa sort de gaudir, s'aixequi un dia i enviï un burofax perquè sent que no l'estan escoltant?".

"Tot és massa xocant. Què està passant? Leo s'ho mereix tot. L'estadi nou ha de portar el seu nom i després el del patrocinador. Hem de preservar les nostres figures, no desprestigiar-les. Em posa dels nervis", admet.

Piqué va més enllà i li sorprèn que gent com Guardiola, Puyol, Xavi o Valdés no estiguin al club: "Alguna cosa no s'està fent bé. A aquesta gent l'has de mantenir sempre, formen part de la història de club, l'han fet gran. Haurien de sumar, ser aquí".

Ara, a Leo Messi el central el veu "molt bé, molt implicat i il·lusionat" i comenta que és "el reflex del vestuari, l'exemple a seguir; si ell està bé, dona tranquil·litat".

EL DRAMA DE LISBOA

Assegura en l'aspecte personal que està "molt bé", indica que el final de la temporada passada va ser "un drama" i que durant les vacances va fer "un reset" per pair, perquè "es tracta de tornar a començar".

Té "molt bones sensacions" amb Koeman, que utilitza "un missatge molt directe que al vestidor li ha agradat, i la dosi de treball ha augmentat".

Del seu discurs després del 2-8 a Lisboa, Piqué va comentar que "alguna cosa així quedarà marcada per sempre en la història del club" i en aquest moment és quan "els dirigents han de prendre decisions".

Admet Piqué que va pensar anar-se'n del club, en el cas que "els dirigents o l'entrenador que havia de venir" no comptessin amb ell, perquè "no tenia cap problema" i insisteix: "El Barça està per sobre de tots".

UN EQUIP EN CAIGUDA DES DEL 2015

El capità blaugrana considera que tot es va començar a torçar després del triplet del 2015. "Vam tocar el cel i a partir d'aquí el club ha anat caient en lloc de créixer i aquesta tendència és inapel·lable. Vam tocar fons amb el 2-8 i havíem de fer un reset tots per veure què era el millor per al club. Des de la humilitat, remant i tenint clar que ningú és imprescindible", insisteix.

En relació a la destitució d'Ernesto Valverde, Piqué té clar que "després de guanyar dues Lligues i sent líders, fer fora l'entrenador a meitat de temporada, com a projecte, no em sembla coherent" i explica detalls de com es va produir aquell episodi.

"A nosaltres (els capitans de l'equip) se'ns convoca a una reunió i se'ns transmet un missatge, i sembla que haguem d'aprovar-lo o desaprovar-lo, quan nosaltres vam dir: Senyors, aquesta és una decisió que heu de prendre vosaltres", explica.

EL PODER DEL VESTIDOR EN LES DECISIONS DEL CLUB

I preguntat sobre l'ascendent dels futbolistes en les decisions del dia a dia, Piqué creu que quan "un club funciona millor i tot resulta més sa per a tots és quan les jerarquies estan ben marcades".

"El president ha de ser el primer i després l'entrenador ha de manar sobre els jugadors. Quan aquesta jerarquia es trenca, les coses no funcionen. Si els jugadors en algun moment hem tingut el poder és perquè altres persones no han volgut exercir-lo", ha afegit.

LA SEVA RENOVACIÓ

Preguntat sobre si no resulta incongruent que malgrat la seva mala relació amb Bartomeu hagi renovat el seu contracte amb el Barça, Piqué nega aquesta opinió i exposa la seva.

"No. És molt senzill. El club em comunica, a mi i a altres jugadors, que a causa de la pandèmia el club patirà molt econòmicament i en aquesta tessitura el Barça està per sobre de qualsevol persona. El Barça m'ho ha donat tot, així que em poso a la seva disposició. Em diuen que tots els diners a què pugui renunciar aquest any seran cobrats en un futur. Fem números i proposo una quantitat", comenta.

I tampoc considera una contradicció tancar la seva renovació i signar un burofax al costat de la plantilla negant-se a seure a la taula de negociació.

"Són coses diferents. A títol personal cada jugador és lliure d'acceptar la proposta voluntàriament del club. Una altra cosa és que t'obliguin de manera unilateral i que ho facin amb les formes que ho han fet. Aquí, la veritat, estic en total desacord", ha argumentat.

MOCIÓ DE CENSURA

Pel que fa a el vot de censura que hi ha en marxa, Piqué creu que és la demostració que el club està "més viu que mai", perquè "aconseguir 20.000 signatures amb la conjuntura actual" li sembla "una barbaritat".

"Quan cal votar? Aquí no m'hi fico. Que sigui ara o al març. El que mereix reivindicació és la mobilització, demostra que pertanyem a alguna cosa que està molt viva", va insistir Piqué, que avança que anirà a votar en aquest referèndum.

L'EQUIP

Piqué comenta que l'equip ha de partir ara mateix de la humilitat perquè "a Europa hi ha equips millors ara mateix" que el Barcelona.

"Tenim cares noves que ens estan aportant vitalitat i cames per pressionar millor. Es veu, jo ho percebo, estem jugant a una altra cosa", insisteix Piqué, que considera que cal fer autocrítica ja que l'equip havia "desatès la rutina" en relació a la manera d'entrenar-se.

EL CLÀSSIC

"Venim d'on venim però soc optimista. Optimista moderat", assegura Piqué sobre l'enfrontament de demà dissabte al Camp Nou amb el Reial Madrid.