L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó (ERC), ha enviat una carta a la UE Figueres, que milita a la Tercera Divisió, perquè acati la suspensió d'entrenaments i programació esportiva imposada per l'ajuntament per a frenar la propagació de coronavirus i cessament l'activitat de la pedrera.

Lladó recorda que la mesura, adoptada per altres municipis de la comarca de l'Alt Empordà per l'elevat risc de rebrot, i que inclou també al sector de la cultura, té una durada de quinze dies i admet que, en aquest cas, aquesta entitat futbolística té la decisió final a la seva mà.

El consistori ha tancat totes les instal·lacions esportives municipals, però no pot clausurar el camp de la UE Figueres, l'estadi de Vilatenim, per un conveni del 13 de gener de 2015 de cessió d'ús que atorga l'exclusivitat de la seva gestió al club.

L'alcaldessa exhibeix dades com un risc de rebrot a la comarca que supera els 1.100 punts, amb 600 positius per cada 100.000 habitants en les dues últimes setmanes.

La mesura es justifica especialment en la situació de l'hospital de referència comarcal, que ha hagut de "reprogramar activitats i operacions previstes, així com habilitar nous espais per a donar cabuda a nous malalts de covid".

"Davant aquesta situació, creiem que tots els clubs de la ciutat i de la comarca hauria de realitzar l'esforç de parar l'esport no professional durant un curt període de temps. Bàsicament perquè en els cribatges a les escoles hem vist que molts dels contagis es produeixen en l'àmbit extraescolar i fora del grup bombolla", afegeix la carta.

La junta de la UE Figueres ha comunicat en canvi que els entrenaments dels diferents equips que la integren es continuaran duent a terme "extremant les mesures de seguretat sanitària i adaptant els horaris al toc de queda aprovat pel govern de la Generalitat". El primer equip tindrà aquesta tarda els resultats de les proves PCR després de conèixer un positiu per Covid-19 a la plantilla i, si són negatius, demà jugarà el partit ajornat contra la Grama (19 h).

Respecte a la suspensió d'activitat esportiva decretada per l'ajuntament, destaca que no afecta a Vilatenim, però que s'implementen aquests protocols per a frenar el risc de contagi.