L'Spar Girona ha tornat a derrotar aquest vespre el Ciudad de La Laguna a Fontajau (74-67) per passar a les semifinals de la Lliga Femenina Endesa en plena forma. Amb l'eliminatòria resolta dimecres a Tenerife (+34) el partit d'aquesta tarda ha sigut un tràmit sense història que l'equip d'Alfred Julbe ha acabat resolent sense més, això sí, amb l'afició bolcada, aprofitant que als partits hi pot tornar a haver públic.

De sortida dos triples d'Eldebrink pràcticament seguits han posat l'Uni per davant (15-6), però un parcial de 0-7 a l'inici del segon quart, concretat amb un triple de Nauwealers, ha tornat les canàries al partit (21-20). L'Uni ha reaccionat amb un 10-3 (31-26, amb Vasic omnipresent), tot i que ja no se'n tornaria a anar. Al descans les gironines només guanyaven de tres (37-34). I al principi del segon quart fins i tot La Laguna s'ha arribat a posar un punt amunt després d'una cistella de Fasoula.

S'ha de dir, i insistir, que la gent s'ho seguia passant bé. Les locals jugaven intermitents, sí, s'errava algun tir alliberat, també, i el ritme era feixuc, però qualsevol espurna s'aplaudia amb força. Reisingerova, Palau i Elonu obrien una escletxa de sis punts (48-42) i a partir d'aquí hi ha hagut intercanvi de cistelles. A un minut i mig per acabar el tercer quart l'Spar Girona ja manava de nou (55-46) amb un bàsquet de Labuckiene i un tir lliure de Ferrari. El camí cap a la victòria estava traçat..

Al darrer quart el Ciudad de La Laguna ha arribat a posar-se a quatre (65-61) a 4 minuts del final. Un bàsquet d'Eldebrink i dos d'Elonu han tornat les coses a lloc (71-61) en un moment, evitant un final de partit a cara o creu i portant de nou ambient de festa a la grada de Fontajau. De fet, des d'aquell moment les gironines han fet un parcial de 9-0 (74-61) per donar-se un màxim avantatge de 13 punts, tot i que al final la diferència ha acabat en set (74-67).

Ara les gironines estan pendents de concretar el seu rival a semifinals. L'eliminatòria entre el València i l'Ensino que s'havia de resoldre demà ha quedat ajornada per un positiu a l'equip gallec. En tot cas sí que se saben les dates de l'eliminatòria de semifinals: 21 i 24 d'abril, amb el partit d'anada a Fontajau (si el rival és el València).

Anotadores Uni: Gray (15), Eldebrink (14), Vasic i Elonu (11).