Aquest cap de setmana es disputa a Chorzów (Polònia) la novena edició del Campionat d’Europa de Nacions d’atletisme, amb la participació de dos esportistes gironins, Esther Guerrero i Adel Mechaal. Aquest any, per primera vegada només participen vuit combinats en la Superlliga -la màxima categoria-, entre els quals Espanya. Tot i així, en aquesta ocasió només han participat set combinats, ja que Ucraïna es va retirar perquè alguns atletes havien donat positiu en Covid-19.

Ahir, Esther Guerrero va acabar en cinquena posció en els 800 metres femenins amb una marca de 2:03.15 i va sumar tres punts per la selecció espanyola, a gairebé tres segons de la vencedora que va ser la britànica Ellie Baker (2:00.95). En la jornada d’ahir, Espanya va sumar un total de 81 punts, i es troba en la sisena posició de la general. El primer classificat, de moment, és Gran Bretanya, amb 95 punts, quan encara falta tota la jornada d’avui per decidir les posicions.

De fet, avui serà el torn d’Adel Mechaal en la categoria de 3.000 metres masculins. La cursa, on participarà l’atleta palamosí, donarà el tret de sortida a les 15.14 h.