Primoz Roglic (Jumbo Visma) va ser el guanyador de la 17a etapa de La Vuelta a Espanya després de fer una exhibició a la pujada als llacs de Covadonga i arribar a la meta en solitari. D’aquesta manera, l’eslovè va recuperar el mallot de líder davant un Odd Christian Eiking (Wanty) que ja s’havia despenjat dels favorits en la segona pujada a la collada de Llomena, quan Egan Bernal (Ineos) va atacar a 60 quilòmetres i només Roglic el va seguir.

Amb res a perdre, Bernal va llançar un atac en la segona pujada a la collada de Llomena que va deixar el grup ben trencat i només Roglic el va seguir. El colombià va ser molt ambiciós, però l’aventura de Bernal es va acabar quan Roglic li va fer l’atac definitiu a 7 quilòmetres i mig de l’arribada. Llavors, el d’Ineos va abaixar els braços i va ser atrapat pel grup perseguidor. Roglic va travessar primer la línia d’arribada, mentre que el següent grup, amb el seu company Sepp Kuss, Miguel Ángel López (Movistar), Adam Yates (Ineos), Jack Haig (Barhain), Enric Mas (Movistar) i Bernal va arribar a 1 minut i 35 segons de l’eslovè.

El líder de Jumbo Visma torna a vestir amb el mallot vermell i s’encamina cap a la seva tercera victòria en la general de la ronda espanyola i avui afrontarà un nou examen en una altra etapa de muntanya amb final a El Gamoniteiro. L’eslovè té 2 minuts i 22 segons respecte a Mas i 3 minuts i 11 segons respecte a López, nous integrants del podi.

Classificació 17a etapa: 1. Primoz Roglic, 4:34:45; 2. Sepp Kuss, a 1:35; 3. Miguel Ángel López, m.t; 4. Adam Yates, m.t; 5. Jack Haig, mt.; 6. Enric Mas, m.t.

Classificació general: 1. Primoz Roglic, 68:42:56; 2. Enric Mass, a 2:22; 3. Miguel Ángel López, a 3:11; 4. Jack Haig, a 3:46; 5. Guillaume Martin, a 4:16.