Francesco Bagnaia (Ducati) va confirmar ahir el domini de Ducati en els entrenaments oficials per al Gran Premi de San Marino i la Riviera de Rímini de MotoGP i va aconseguir la seva tercera pole position de l’any. A més, ho va fer fent un nou rècord de volta ràpida del circuit Marco Simoncelli de Misano Adriàtic. El pilot italià, amb un temps d’1:31.065 va baixar en dotze mil·lèsimes de segon l’anterior rècord de la categoria i va ser el primer dels dos pilots de Ducati, ja que Jack Miller va aconseguir el segon millor temps. Els acompanyarà en la primera línia el líder del Mundial, Fabio Quartararo (Yamaha). Per la seva banda, Maverick Viñales (Aprilia) va trobar millors sensacions que en la cursa del seu debut amb l’escuderia italiana i avui sortirà des de la desena posició.

Bagnaia va ser el primer líder de la segona i definitiva sessió, però li va durar ben poc, ja que Quartararo el va superar, i també Aleix Espargaró (Aprilia), que es va posar líder. Tot i així, el ritme de volta ràpida va ser frenètic, amb successius lideratges de Bagnaia i Jorge Martín (Ducati). Qui no va tenir tanta sort va ser Marc Márquez (Repsol Honda) que s’en va anar per terra en el seu segon intent.

Quartararo era líder, però Bagnaia en volia més, i ho va aconseguir. A més, ho va fer en rècord de volta ràpida, superant l’anterior que havia establert Viñales l’any passat. Per la seva banda, el francès, que finalment va fer tercer, se’n va anar també per terra en el seu últim intent en el primer revolt del circuit, el que li va deixar la pole position en safata a l’italià.

Per la seva banda, Albert Arenas (Boscoscuro), en Moto2 sortirà des de la 26a posició de la graella després de no poder superar la Q1.

Sortida MotoGP: 1. Francesco Bagnaia (Ducati), 1:31.065; 2. Jack Miller (Ducati), a 0.249; 3. Fabio Quartararo (Yamaha), a 0.302; 10. Maverick Viñales, a 1.056.

Sortida Moto2: 1. Raúl Fernández (Kalex), 1:36.264; 2. Sam Lowes (Kalex); 26. Albert Arenas (Boscoscuro), Q1.

Sortida Moto3: 1. Romano Fenati (Husqvarna), 1:41.756; 2. Dennis Foggia, a 0.257; 3. Niccolò Antonelli, a 0.264.