El president de la WTASteve Simon, va expressar la seva «creixent preocupació» per la seguretat de la tenista xinesa Peng Shuai després que la televisió estatal CGTN difongués una suposada carta d'ella en la qual deia estar «bé». Peng va denunciar a principis de mes haver estat agredida sexualment per un antic viceprimer ministre del seu país i des de llavors no es tenen notícies d'ella. Segons un suposat correu electrònic de Peng dirigit a Simon -que avui ha publicat CGTN a la seva pàgina de Twitter-, la tenista estaria «bé i descansant».

«No estic desapareguda. Les acusacions d'abús sexual no són certes. Estic descansant a casa i estic bé. Gràcies per la seva preocupació», diu el text. Simon ha indicat avui en un comunicat que la suposada carta difosa per la CGTN no fa sinó «créixer» les seves preocupacions sobre la seguretat i el parador de Peng. «Costa molt creure que Peng Shuai escrivís aquest correu que hem rebut o que se li pugui atribuir a ella. Peng va mostrar molt de valor en descriure la seva denúncia d'abusos sexuals contra un alt càrrec del Govern xinès. La WTA i la resta del món necessiten proves verificables que està fora de perill. He intentat contactar amb ella de diverses maneres, sense èxit», va afirmar el directiu.

El president de la WTA va agregar que Peng ha de poder parlar «lliurement, sense repressió o intimidacions de cap mena. La seva denúncia ha de ser respectada i investigada amb total transparència i sense censures». «Les veus de les dones -va asseverar- han de ser escoltades i respectades, no censurades». Peng va formular la seva denúncia en el seu compte de la xarxa social Weibo al començament de mes, però el missatge va desaparèixer unes hores després. La jugadora, de 35 anys i número 189 del món, va afirmar que Zhang Gaoli, de 75, vicepresident xinès entre 2012 i 2017 i considerat un dels homes més influents en la política xinesa de la dècada passada, la va forçar a mantenir relacions. A més de la WTA, l'ATP també ha reclamat una «investigació completa, clara i transparent» perquè es garanteixi la seguretat de la tenista.