Adel Mechaal va sumar una nova medalla en el seu palmarès després que la selecció espanyola masculina finalitzés en segona posició en el Campionat d’Europa de camp a través que es va celebrar a Dublín. L’atleta palamosí no va fer una de les seves millors curses, va finalitzar setzè amb una marca de 31:11.18. Una posició que, a més, ja no va comptar pel resultat final del combinat espanyol, ja que només les marques dels tres primers classificats de cada equip es comptabilitzen de cara el resultat final. En aquest cas, els temps de Nassim Hassaous, setè (30:41.75), Carlos Mayo, onzè (30:50.20) i Abdessamad Oukhelfen , dotzè(31:02.44), van ser els que van permetre a Espanya aconseguir la medalla de plata. La primera posició va ser pel combinat francès que va aconseguir que els seus que els seus tres millors temps estiguessin entre els sis primers classificats. Mentrestant, Noruega es va penjar la medalla de bronze encara que Jakob Ingebrigtsen fos el primer a travessar la línia d’arribada.

Mentre, en la prova de relleus mixtos, on competia Esther Guerrero, la selecció espanyola va acabar cinquena. La banyolina, en el seu relleu, va fer un temps de 4:33, mentre que el temps total d’Espanya, amb Abderrahman El Khayami, Marta García i Víctor Ruíz, va ser de 18:13, quedant-se a set segons del podi. Gran Bretanya va guanyar la prova, seguit de França i Bèlgica.

En els campionats europeus de cros, Espanya ha aconseguit dues medalles. A part de la plata en masculí absolut, el combinat femení sub20 també va aconseguir la segona posició.