Espanya i Alemanya són les dues úniques campiones mundials que coincidiran en un mateix grup a Qatar 2022, la Copa del Món de «la pau», com la va qualificar el president de la FIFA, Gianni Infantino, en l’acte del sorteig que va oferir uns aparellaments bastant equilibrats, sense un autèntic «grup de la mort» com altres cops.

En ple procés de reconstrucció, sota la direcció de Luis Enrique Martínez i Hansi Flic, espanyols i alemanys, tracten de recobrar el protagonisme a la cita mundial després de les últimes decepcions. Alemanya, tetracampiona el 1954, 1974, 1990 i 2014, i Espanya, guanyadora el 2010 després de superar precisament al quadre alemany a les semifinals amb un gol de Carles Puyol, tenen dipositades grans esperances en aquesta cita de Qatar.

Els seus enfrontaments suposen tot un clàssic del futbol mundial, amb infinitat d’històries. En els últims temps Espanya li té presa la mesura. No sols la va eliminar de Sud-àfrica 2010 abans de coronar-se, sinó que al novembre de 2020, a la Lliga de Nacions, li va endossar un tremend 6-0 a Sevilla amb un hat-trick de Ferran Torres.

Al seu costat estaran dins del grup E Japó i el guanyador de la repesca intercontinental entre Nova Zelanda, guanyador de la prèvia d’Oceania, i Costa Rica, quarta de la lligueta de la Concacaf, que s’han d’enfrontar al juny. França, la defensora del títol, s’enfrontarà a Dinamarca, una de les millors seleccions europees dels últims temps, a la sòlida Tunísia i a la guanyadora de la repesca entre el representant asiàtic, Oceania, i el cinquè de la Conmebol, el Perú. Una sèrie sobre el paper bastant assequible. Croàcia, subcampiona fa quatre anys al Luzhniki moscovita, comparteix cap de cartell amb Bèlgica, fins a aquest 31 de març la número u del món i tercera en el Mundial de Rússia que persegueix sota la batuta del tècnic espanyol Roberto Martínez fer el salt definitiu de qualitat cap a la glòria que tant se li està resistint.