El Barça s’enfrontarà al Cadis aquesta nit a casa quan encara està en plena ressaca del doble cop patit dijous a l’estadi, amb l’eliminació de la Lliga Europa davant l’Eintracht Frankfurt (2-3) en un Camp Nou replet de seguidors visitants, el que va indignar la massa social blaugrana. «No semblava que juguéssim a casa», explicava Xavi Hernández en la prèvia del partit celebrada ahir. «En sortir de l’hotel, ja veia que la cosa que no anava bé, ens van llançar de tot», relatava i continuava relatant que «et sents robat». «Va ser una nit fatídica en tots els sentits, va començar i acabar malament», completava.

Però avui, el conjunt blaugrana té l’oportunitat de «començar de cap i de nou». És cert que la derrota de dijous va ser un «cop dur» perquè «ens van eliminar de l’Europa League, que esperàvem guanyar i entrar directament a la Lliga de Campions, i no ho hem aconseguit», explicava el tècnic blaugrana. «Encara podem lluitar per la lliga, però és complicat», deia també Xavi. Tot i així, «veig a l’equip capaç de guanyar els vuit partits» que falten, i el primer serà aquesta nit contra el Cadis, que «es juga la permanència».

De fet, el Barça encadena set triomfs consecutius a la Lliga en els que ha marcat 22 gols i només n’ha encaixat 4. Aquesta ratxa li ha permès ascendir fins al segon lloc i afermar-se a la zona de Lliga de Campions, en la que té un marge de tres punts pel que fa al cinquè classificat, el Betis, que ha disputat dos partits més. Aparentment, el Cadis, que mai ha guanyat al Camp Nou i està en zona de descens, és un rival assequible per sumar el vuitè triomf seguit i refer-se del que va passar dijous a Europa. Però els andalusos ja van aconseguir donar la sorpresa el curs passat a Barcelona, emportant-se un empat (1-1). I és que els blaugrana ha estat incapaços de guanyar al Cadis des del seu retorn a Primera Divisió. A part de l’empat de la temporada passada al Camp Nou, els gaditans van vèncer per 2-1 el curs anterior a l’Estadi Nou Mirandilla i en la primera volta del present exercici van aconseguir un 0-0 en el mateix escenari.

El conjunt de Xavi Hernández tindrà la baixa del seu jugador més en forma en els últims partits, Pedri, que va haver de ser substituït contra l’Eintracht a causa d’un trencament al bíceps femoral de la cama esquerra i pot perdre’s el que resta de curs. Aquesta baixa per lesió se suma a les d’Ansu Fati, Sergi Roberto, Samuel Umtiti i Gerard Piqué, que segueix amb una tendinopatia de l’adductor llarg de la cama esquerra. A més, Ronald Araújo complirà sanció en veure la cinquena groga davant el Llevant. Així, les úniques opcions l’eix la defensa seran Èric Garcia, Clément Lenglet i Óscar Mingueza.

El Cadis té davant sí un dur os en el seu objectiu de sortir de les posicions de descens, a les quals va accedir de nou la passada jornada després de perdre contra el Betis (1-2). La visita al camp del Barcelona presenta grans dificultats, de manera que els blaugrana es troben en un bon moment de joc i resultats a la Lliga i esperen que l’eliminació europea contra l’Eintracht de Frankfurt no els afecti. El Cadis compta amb la baixa del migcampista Rubén Alcaraz, sancionat per acumulació d’amonestacions.

Sense la Grada d’Animació

Tampoc seran al camp nou els aficionats de la Grada d’Animació, ubicada darrere la porteria del Gol Nord. Ho faran en senyal de protesta contra el que es va viure el passat dijous al Camp Nou, quan més de 30.000 aficionats alemanys van entrar a l’Estadi. «Hem viscut una humiliació social que mai podrem oblidar», relataven en un comunicat. De fet, la Grada d’Animació ja no va entrar fins al minut 10 de la segona meitat en el partit de dijous davant l’Eintracht, també per protestar contra els fets.