Joan Laporta, el president del Barça, ha explicat que "els mecanismes de control de la venda d'entrades van ser desbordats" per a justificar la invasió alemanya en el duel europeu contra l'Eintracht. "Llavors, van intervenir agents no oficials i agents externs al club, amb grups organitzats especialitzats en la revenda d'entrades". En aquest aspecte, Laporta ha reiterat que "el club no va ser culpable, però sí responsable. No vam vendre entrades als alemanys".

El dirigent ha indicat que “abonats del Barça van deixar les seves entrades a seguidors alemanys”. No ha pogut precisar quantes localitats van acabar en mans dels aficionats de l'Eintracht. “És trist, és trist que vagi a parar a l'equip rival. Serà objecte d'anàlisi”, va indicar Laporta, recordant que “aquest sistema que hem usat és heretat de l'època anterior”, per la qual cosa venia funcionat des de fa anys.

"Entrades nominals"

A partir d'ara, les localitats per a partits europeus "seran nominals", segons ha avançat Laporta. "És un canvi de cultura perquè volem saber qui és la persona que entra a l'estadi per a tenir una traçabilitat", ha indicat Lluís Venteo, cap de seguretat del club. "El Seient Lliure només serà per als socis".

A la compareixença de premsa no hi havia el responsable de ticketing, sinó que Laporta estava acompanyat per Juli Gui, vicepresident de màrqueting, i Lluís Vento, cap de seguretat del club. “Va haver-hi un touroperador que va fer una mala praxi pel que rescindirem el contracte amb ells”, ha dit Guiu sense donar el nom d'aquesta empresa.

“La seguretat privada del club estava funcionat, però en desbordar-se també va quedar desbordat tot”, ha argumentat Laporta. “Era un partit declarat d'alt risc, teníem el mateix dispositiu que en partits d'aquest estil”, ha indicat Venteo, tement l'arribada de “grups radicals o ultres de l'Eintrach”, obrint les portes del Camp Nou 45 minuts abans del que es preveu. “La situació no era l'esperada, els indicadors amb els quals treballem no eren els idonis”, ha explicat Venteo.

“Tenen una cultura diferent de l'aficionat del Barça. Ells estan drets, venen dues hores abans al partit, estaven repartits per tot l'estadi i amb els quals menys problemes vam tenir van ser amb els 5.000 que estaven al seu lloc”, ha assegurat el responsable de seguretat, admetent, això sí, que es “van encendre dues bengales”.

El problema estava a la resta de l'estadi, no en la zona delimitada pel club seguint la norma fixada per la UEFA. “El partit no ens va ajudar, vam doblar els grups d'intervenció, però tot es va desbordar”.

«Ara és fàcil dir que es veia a venir», ha indicat Laporta. «És clar que teníem tota la preocupació. Si haguéssim prohibit l’entrada en aquell moment ara potser ens estaríem penedint d’alguna cosa», ha afegit el president.

«Grup de treball»

«És un acte de transparència. El club no ha venut entrades als alemanys. Error informàtic pel qual 238 entrades van anar a parar alemanys», ha assegurat el president, insistint, una vegada i una altra, que «el club no n’és culpable, però sí el màxim responsable».

En aquest sentit, la màxima autocrítica ha arribat quan ha afirmat: «Segur que ho hauríem pogut fer millor», a més d’anunciar la creació d’«un grup de treball perquè el que va passar no torni a passar mai més». I la pròxima prova «és divendres amb el Barça femení davant el Wolfsburg alemany, en la qual estem convençuts que prendrem les mesures perquè no torni a passar».

El Barça treballava amb «la premissa», segons Venteo, que aquests aficionats alemanys no tinguessin entrades. «Estàvem preocupats per evitar allaus a les portes i la sorpresa va ser que tots tenien entrades. I van entrar en massa des del minut 1, així que el marge de seguretat era mínim», ha revelat el responsable de seguretat del club blaugrana.

«Estem treballant perquè això que ha passat no torni a passar», ha sentenciat Laporta.