Maverick Viñales va acabar onzè en la classificació del Gran Premi dels Països Baixos, però de seguida que va baixar de la moto en finalitzar els entrenaments va assenyalar convençut que pot «fer una gran carrera». «Cal estar concentrats, però un top cinc el veig factible», va assegurar. El pilot de Roses va insistir que «tinc més confiança que a Alemanya perquè sé que aquí puc donar una miqueta més de mi, però el més important és entendre les coses i hem entès que per a la qualificació encara no estem preparats».

L’italià Pecco Bagnaia, el britànic Jake Dixon i el japonès Ayumu Sasaki van regnar ahir en les seves respectives categories a la «catedral» del TT Assen, escenari aquest cap de setmana del Gran Premi dels Països Baixos de motociclisme. Bagnaia va sumar la seva quarta millor classificació d’entrenaments de la temporada, a més d’establir un nou rècord absolut del traçat en rodar en 1:31.504, un rècord que tenia el rosinc Maverick Viñales des de l’any passat, quan era pilot de la Yamah 1 i va rodar en 1:31.814. El francès Fabio Quartararo va acabar segon a 116 mil·lèsimes, amb Aleix Espargaró, cinquè.

D’altra banda, en Moto2 Dixon va sumar la seva segona millor classificació d’entrenaments de l’any i amb això li va treure la possibilitat d’aconseguir la primera «pole position» de la seva carrera esportiva al gironí Albert Arenas, el seu propi company d’equip i amb tot just 51 mil·lèsimes de segon entre els quatre primers classificats, Dixon, Arenas, el britànic Sam Lowes i el japonès Ai Ogura, amb Alonso López i Jorge Navarro després d’ells completant les dues primeres línies de sortida.