El neerlandès Max Verstappen (Red Bull) va augmentar l’avantatge al capdavant del Mundial de Fórmula 1 en guanyar ahir el GP de França, on el Charles Leclerc (Ferrari), que havia fet la pole, va abandonar en accidentar-se a la divuitena volta.

Verstappen, de 24 anys, va aconseguir la seva setena victòria de l’any -la 27a a la F1- en guanyar al circuit Paul Ricard per davant dels dos Mercedes, de Lewis Hamilton i de George Russell. El mexicà Sergio Pérez (RedBull), va acabar quart, per davant dels dos espanyols: Carlos Sainz (Ferrari) -que va marcar la volta ràpida en carrera i va ser triat ‘Pilot del Dia’- i Fernando Alonso (Alpine), que van concloure cinquè i sisè, respectivament.

Verstappen lidera ara el Mundial amb 233 punts, 63 més que Leclerc i amb 70 d’avantatge sobre el seu company Pérez, al qual Russell li va pispar el podi ben bé al final, després de rellançar-se a la prova arran d’un cotxe de seguretat virtual d’una avaria de Ganyu Zhou. Sainz, que va completar un gran cap de setmana va remuntar des de la 19a fins a la 5a plaça final, la qual cosa li va servir per a ascendir al quart lloc en el Mundial, una plaça que ocupa amb 144 punts. El cap de setmana que ve hi haurà una nova cita amb el GP d’Hongria.