Aquest matí s'ha presentat al Club Natació Banyoles la 78a Travessia a l’Estany de Banyoles, que se celebrarà aquest diumenge 18 de setembre. Serà el dia en què milers de persones nedaran els 2.115 metres que separen els dos extrems de l’Estany. La xifra d’inscripcions d’aquest 2022 ha estat similar a la de les edicions d’abans de la pandèmia (2.800 el 2018 en el 75è aniversari i 2.500 el 2019) i s’han superat els 2.200 nedadors entre totes les proves. Concretament, 2.252. Com cada any, des del Club es fa una crida a qui vulgui ser voluntari. Es poden inscriure a l’enllaç habilitat a l’apartat web de la prova a www.cnbanyoles.cat.

A la presentació hi han assistit Jordi Casanova, president del Club Natació Banyoles; Antoni Bramon, vocal de c ultura del Club Natació Banyoles; Neus Martín, autora del cartell de la prova i Jordi Congost, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Banyoles. Jordi Casanova ha volgut destacar la “recuperació del nombre d’inscrits, semblant al dels anys previs a la pandèmia” . També s’ha

mostrat “orgullós” de poder recuperar la normalitat a les sortides (tothom alhora a cada travessia) i de tornar a comptar a mb la travessia petita. D’altra banda, Jordi Congost ha posat en valor aquesta prova afirmant que és “un emblema de la ciutat i de la c omarca” i que “aglutina esportistes de tots els àmbits com de base, populars i d’elit”.