Diari de Girona

Un solitari gol de Lewandowski guia el Barça al a victòria

Els de Xavi se sobreposen a les baixes i guanyen a Mallorca gràcies a una genialitat del polonès

Lewandowski remata davant l’oposició de Raíllo i Maffeo durant el partit d’ahir. | ATIENZA/EFE

El Barcelona manté el pols amb el Madrid i ha dormit líder de LaLiga Santander en derrotar ahir per 0-1 al Mallorca a Son Moix malgrat les nombroses baixes pel ‘virus FIFA’ i de les dificultats que li va plantejar l’equip del mexicà Javier Aguirre en algunes fases del partit. Robert Lewandowski va segellar la sisena victòria blaugrana del campionat, la setena consecutiva en territori balear des de 2009. El polonès va consolidar la seva condició de màxim realitzador del campionat amb el seu novè gol en set jornades.

Tot li va sortir rodó al Barcelona a l’illa. Xavi continua sense perdre a domicili en la competició domèstica des que fa onze mesos es va asseure en la banqueta i el porter alemany Ter Stegen va batre el seu registre de imbatibilidad amb més de 555 minuts sense recollir una pilota des del fons de les malles. El Barça, amb baixes o sense elles, és un rival temible. Aguirre ja ho va avisar en la prèvia. Poc va importar que l’onze estigués farcit de futbolistes poc habituals. El que no descansa és Lewandowski. La defensa del Mallorca, amb tres centrals d’acord amb la pissarra d’Aguirre des de la seva arribada, es va afanyar a intentar que no tingués protagonisme en l’àrea. Però les precaucions van fallar.

El guió del duel va ser el previst. Possessió blaugrana aclaparadora i pressió mallorquinista a la recerca d’una genialitat del Kang In Lee, un migcampista especialista a crear espais i complement ideal del Muriqi. El kosovar, màxim realitzador bermellón amb 3 gols, un d’ells en la derrota (4-1) davant el Madrid en el Bernabeú no va tenir la seva nit i a penes li van arribar pilotes.

El pla d’Aguirre per fer front a la maquinària blaugrana va durar 20 minuts, els que va necessitar Lewandowski per a batre al meta serbi Rajkovic amb un ajustat i ras xut enganxat al pal. Va ser una definició precisa, definitiva, en els moments de major igualtat en el terreny de joc. El gol del polonès va silenciar Son Moix i va permetre que el Barça prengués el comandament del partit.

El mínim avantatge de l’equip de Xavi va condicionar la represa del partit. El Barça va buscar la sentència, va mantenir la possessió de la pilota, però mirant sempre de reüll a un Mallorca que no va desistir de la seva obstinació de marcar. Al final, el Barça va saber patir per endur-se el triomf.